UPDATE Cei trei patroni ai Clubului Colectiv, reţinuţi

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea, patronii clubului Colectiv au fost aduşi cu mandat la Parchetul General pentru audieri.

Adăugat: 2 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Clubul Colectiv. Foto: Nicu Popescu
trimite pe mail

UPDATE 3 Toţi cei trei acţionari ai clubului Colectiv, Paul Gancea, Alin Anastasescu şi Costin Mincu au fost reţinuţi de procurorii Parchetului General după mai multe ore de audieri.

Potrivit reporterului RRA, Diana Surdu, ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE 2 Alin Anastasescu şi Paul Gancea, doi dintre patronii clubului Colectiv, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurori.

Cei doi au fost audiaţi în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul îde vineri seara de la Clubul Colectiv.

Alin George Anastasescu a fost audiat luni la Parchetul General. Şi ceilalţi doi acţionari ai clubului Colectiv - Costin Mincu şi Paul Gancea - sunt audiaţi la Parchet, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

''În cursul zilei de astăzi, au fost aduşi cu mandat numiţii Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea (acţionari ai clubului mai sus menţionat), pentru a fi audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă'', a informat PÎCCJ într-un comunicat transmis Agerpres.

UPDATE 1 ora 15.00 Patronii clubului Colectiv sunt audiaţi la această oră.

Costin Mincu, unul dintre ei, s-a prezentat în urmă cu o oră la Parchetul General, însoţit de avocatul său, iar ceilalţi doi asociaţi din firmă, Paul Gancea şi Alin Anastasescu, au fost aduşi cu mandat la audieri.

Potrivit redactorului RRA Diana Surdu, cei trei acţionari de la clubul în care a izbucnit incendiul de vineri seara, soldat cu 30 de morţi şi 137 de răniţi, sunt suspecţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE Costin Mincu, unul dinre patronii Clubului Colectiv, s-a prezentat  la Parchetul General, însoţit de avocat.

Niciunul dintre ei nu a dat vreo declaraţie jurnaliştilor, la intrarea în sediul Parchetului.

Cei trei patroni ai clubului bucureştean unde s-a petrecut tragedia de vineri au fost citaţi pentru audieri de procurori, după ce ieri anchetatorii au ridicat de la Primăria Sectorului 4 documente referitoare la avizele de funcţionare a  localului.

Potrivit sursei judiciare, Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea, patronii clubului Colectiv vor fi aduşi cu mandat la Parchetul General.

Cei trei au mai dat scurte declaraţii în noaptea incendiului, la Poliţia Capitalei.

Până acum, audierile au avut loc doar la sediul Poliţiei, unde mai mulţi supravieţuitori, care nu au avut nevoie de spitalizare, au povestit ce au văzut în club vineri seara.

Oamenii legii au ridicat documente de la Primăria Sectorului 4, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi de la instituţii private.

Au fost identificate victimele depuse la Institutul Mina Minovici, iar anchetatorii se interesează de starea de sănătate a celor internaţi în spitale pentru a strânge mărturii de la aceştia.

Dintre tinerii internaţi în spitalele din Capitală, zeci încă nu au fost încă identificaţi.

Cercetarea la faţa locului nu a fost finalizată, dată fiind suprafaţa mare a clubului.

Încă se strâng bunuri ale victimelor.

Va fi adunat un volum mare de informaţii, de probe pentru a stabili cine este vinovat pentru omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoare pe viaţă sau detenţie între 15 şi 25 de ani, ori distrugere calificată, pedeapsă între 7 şi 15 ani se dă în acest caz.

Procurorii nu au pus încă o persoană sub acuzare.

S-a început urmărirea penală doar pentru fapte, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit, la începutul oricărei anchete.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Voinea, Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:
3 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza