UPDATE CCR a respins sesizarea lui Zgonea

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a contestat la Curtea Constituţională modificarea Regulamentului Camerei, în urma căreia şi-a pierdut funcţia.

Adăugat: 28 Iunie 2016
Ultima actualizare:28 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a României a respins marţi atât sesizarea formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei inferioare a Parlamentului, cât şi pe cea referitoare la hotărârea de vacantare a funcţiei.

Sesizarea privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor a fost respinsă cu unanimitate de voturi - motivele extrinseci şi cu majoritate de voturi - motivele intrinseci, iar sesizarea referitoare la hotărârea Camerei Deputaţilor privind vacantarea funcţiei de preşedinte şi membru al Biroului permanent al forului, cu majoritate de voturi.

În 21 iunie, Curtea a amânat dezbaterile şi pronunţarea asupra celor două sesizări pentru 'aprofundarea cercetării'.

Curtea Constituţională a reluat  astăzi discuţiile referitoare la sesizarea formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, privind modificarea Regulamentului Camerei.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a contestat la Curtea Constituţională modificarea Regulamentului Camerei care, în opinia sa, a fost făcută ilegal.

În data de 21 iunie, Curtea Constituţională a amânat decizia în cazul celor două sesizări formulate de Valeriu Zgonea, în legătură cu revocarea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza