UPDATE Aviz favorabil pentru arestarea preventivă a deputaţilor Oltean şi Teodorescu

La Camera Deputaţilor, Comisia Juridică a dat aviz favorabil pentru cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Adăugat: 2 Decembrie 2015
Ultima actualizare:2 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Oltean, deputat PNL
trimite pe mail

UPDATE Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va înainta plenului raport de încuviinţare în cazul cererii DNA pentru arestarea preventivă şi a deputatului Cătălin Teodorescu.

Decizia fiind luată cu 15 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi trei abţineri, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

Deputatul PNL Teodorescu a  susţinut că este nevinovat şi că nu a făcut decât să aprobe "un raport de evaluare vizat de toţi specialiştii şi, bineînţeles, întocmit de către un evaluator expert autorizat."

"Sunt nevinovat, sper că vor vota omeneşte şi nu politic" a declarat Teodorescu, la finalul audierii din Comisia juridică.

Aviz favorabil şi pentru arestarea preventivă a lui Ioan Oltean

Anterior acestui vot, Comisia Juridică a dat aviz favorabil pentru cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a parlamentarului PNL, Ioan Oltean.

Oltean este urmărit penal pentru fapte de corupţie într-un dosar de despăgubiri ilegale de aproape 109 milioane lei.

Deputatul susţine în continuare că este nevinovat şi spune că a încercat să-şi apere în faţa colegilor dreptul la libertate.

"Eu în faţa comisiei am prezentat probele din care rezultă în mod cert nevinovăţia mea şi lipsa de susţinere probabistică a denunţului. Nu am cerut să mă apere nimeni, dacă eu şi avocaţii mei nu ne putem apăra, nimeni nu ne poate apăra, decât cel de sus", a afirmat Oltean, la finalul audierii din Comisia Juridică.

Anchetatorii îl acuză pe Ioan Oltean că ar fi intervenit pe lângă preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru ca milionarul Mihai Rotaru să fie despăgubit ilegal.

Astfel omul de afaceri a obţinut, pentru un teren de 6 hectare din Piteşti, o despăgubire de 33 de ori mai mare decat suma pe care a dat-o pentru drepturile asupra proprietăţii.

Drept recompensă Ioan Oltean ar fi  primit 600 de mii de euro.

Redactorul RRA, Angela Matei transmite că, la ora 13.00, Comisia Juridică  a început discuţia asupra cererii DNA pentru încuviinţarea arestarii preventive a deputatului Cătălin Teodorescu.

Rapoartele Comisiei au însa rol consultativ, decizia finala urmand  să fie luată în plenul Camerei Deputatilor, care a fost stabilit pentru data de 9 decembrie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
2 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza