UNSAR sesizează Comisia Europeană în legătură cu îngheţarea preţurilor RCA

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Româniaa sesizat Comisia Europeană, împotriva deciziei Guvernului, de a îngheţa preţurile RCA, timp de şase luni, la presiunea patronatelor din transporturi.

Adăugat: 3 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, asociaţie care reuneşte toate firmele de asigurări, anunţă, într-un comunicat,  că va acţiona pe toate căile posibile pentru ca reglementările din domeniu să respecte cadrul legislativ existent atât la nivel naţional, cât şi european.

În opinia firmelor de asigurări, plafonarea tarifelor RCA încalcă un principiu de bază prevăzut de Constituţia României, şi anume garantarea unei pieţe libere şi concurenţiale.  

În schimb, patronatele din transporturile rutiere au salutat măsurile luate de guvern în domeniul asigurărilor auto.

În plus, ele îi cer Parlamentului să emită o nouă lege a asigurărilor în cele şase luni, până când expiră ordonanţa guvernului privind plafonarea tarifelor RCA.

"Noua lege RCA va trebui să asigure transparenţă totală în privinţa modului de calcul al tarifelor, pentru toate categoriile de autovehicule deţinute de persoanele fizice şi juridice, să asigure compensarea directă şi să prevadă măsuri eficiente de creştere a gradului de cuprindere în asigurare" - mai cer transportatorii, într-un comunicat.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza