UNPR susţine platforma civică, Uniunea Social Progresistă

Conducerea Uniunii Naţionale pentru Progresul României a organizat, sâmbătă, la Galaţi, o reuniune regională, la care participă peste 1.200 de delegaţi din judeţele Constanţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Buzău.

Adăugat: 3 Decembrie 2011
Ultima actualizare:3 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres:Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea
trimite pe mail

UPDATE  Organizaţiile UNPR din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, reunite, la Galaţi, au decis, cu unanimitate de voturi, să susţină o construcţie pe zona de centru-stânga, sub forma unei platforme civice, Uniunea Social Progresistă.

Din aceasta urmează să facă parte organizaţii ale societăţii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi patronale, formaţiuni politice, informeată Agerpres.

Participanţii la reuniune au  mai decis, ca în conformitate cu rezoluţia adoptată, să continue să-şi respecte valorile şi identitatea, prin participarea ca partid politic la alegerile din 2012 şi obţinerea a minimum 10% din voturi şi să promoveze în continuare valorile stângii responsabile, pe care UNPR şi le-a asumat încă de la înfiinţare.

Organizaţiile UNPR din Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea îşi mai  propun să asigure, în cadrul unui program guvernamental, dezvoltarea infrastructurii de transport, prin finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Cernavodă-Constanţa.

Alte obiective sunt realizarea autostrăzii Ploieşti-Albiţa,  modernizarea şoselei de centură a Galaţiului, precum şi modernizarea staţiilor de cale ferată Constanţa şi Brăila şi finalizarea tronsonului de cale ferată Fundulea-Feteşti.

Conducerea UNPR prezentă la Galaţi

La eveniment participă, pe lângă preşedinţii UNPR,  Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, vicepreşedinţi ai acestei formaţiuni politice, parlamentari, dar şi invitaţi printre care primarul Craiovei, Antonie Solomon, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader.

În cuvântul de deschidere al reuniunii, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că Uniunea va avea întotdeauna ca obiectiv România şi că proiectul UNPR vizează interesul naţional şi dialogul social.

"Uniunea Naţională pentru Progresul României va avea întotdeauna ca obiectiv strategic România. UNPR este un proiect simplu, bazat pe interesul naţional şi dialogul social", a declarat în deschiderea reuniunii, Gabriel Oprea.

Potrivit preşedintelui UNPR Gabriel Oprea, UNPR are peste 300.000 de membri, are filiale în toate judeţele ţării, are peste 300 de primari, iar peste 50% din membrii UNPR nu au mai făcut politică până acum, în timp ce peste 55% din membri sunt tineri.

Gabriel Oprea a lăudat măsurile anticriză luate până acum în România şi a criticat Opoziţia pe care a acuzat-o că a lansat campania de suspendare a preşedintelui, pentru a deturna atenţia publică de la problemele interne din propriilor partid.

În finalul lucrărilor, liderul UNPR Gabriel Oprea a făcut un apel la solidaritate către toate partidele parlamentare, în vederea votării bugetului de stat şi a apreciat măsurile de austeritate luate până acum de Guvernul României, măsuri care acum se aplică şi în alte state ale UE.

Potrivit lui Oprea, populaţia a primit bine decizia organizării de alegeri simultane anul viitor , atât din motive economice, dar şi pentru că oamenii nu mai sunt aşa de interesaţi de vot.

Deputatul PDL, Mircea Teoder a mulţumit UNPR pentru sprijin

Invitat la eveniment, preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, a transmis salutul său, al organizaţiei pe care o conduce, precum şi pe cel al Biroului Permanent Naţional al partidului participanţilor la eveniment.

Liderul democrat liberal a ţinut să sublinieze  sprijinul pe care l-a oferit  UNPR, executivului, menţionând că fără acest ajutor, PDL  nu ar fi putut să-şi îndeplinească obiectivele.

"PDL, fără sprijinul dvs, al UNPR, al parlamentarilor progresişti, fără sprijinul ministrului Oprea, nu şi-ar fi putut duce la îndeplinire programul de guvernare şi să aducă România într-o stare de echilibru. (...) Am trecut o perioadă foarte dificilă prin măsuri de austeritate pe care am fost nevoiţi să le luăm şi încă o dată Europa ne demonstrează că am luat măsurile bune. Sunt convins că împreună cu dumneavoastră vom putea să ne îndeplinim obiectivul comun, din 2012 să guvernăm împreună încă patru ani. Şi nu dorim să guvernăm de dragul de a guverna, ci dorim să ne realizăm programul", a  spus Toader.

Referindu-se la bugetul de stat pe 2012, deputatul PDL a afirmat că acesta va garanta pensiile şi salariile din domeniul bugetar, iar creşterea economică prevăzută va permite, dacă în zona europeană nu va avea loc un declin, "un spor" pentru salariile bugetarilor.

Mircea Toader a reafirmat că proiectul de buget pe anul 2012 se bazează, în primul rând, pe susţinerea investiţiilor.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Maria Măndiţa
Adăugat:
3 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza