UNPR susţine Guvernul Ponta

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, astăzi, că Uniunea va susţine în continuare actualul Guvern din care face parte.

Adăugat: 25 Mai 2015
Ultima actualizare:25 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, vicepremier
trimite pe mail

Gabriel Oprea a adăugat, în conferinţa de presă, că doreşte să elimine orice fel de speculaţii legate de o eventuală susţinere a moţiunii de cenzură iniţiată de PNL.

"Precizez că UNPR este parte a actualei majorităţi guvernamentale. Este şi rămâne parte dintr-un guvern bun, apreciem noi, pentru România. Îl susţinem pe premierul Ponta şi susţinem parteneriatul corect pe care îl avem cu preşedintele Klaus Iohannis. Suntem oameni serioşi", a spus vicepremierul Oprea.

Acesta a subliniat că UNPR a sprijinit întotdeauna guvernele din care a făcut parte pentru că România are nevoie de stabilitate economică

"Noi am creat, în mod indubitabil, stabilitatea economică şi politică de care România a avut nevoie mai ales într-o conjunctură economică complicată sau în actualul context de securitate, cu ce se întâmplă în regiune. În momentul de faţă, România generează stabilitate şi securitate în regiune. Deci, nu cred că actuala majoritate are vreo problemă cu moţiunea de cenzură din 5 iunie", a mai spus Oprea.

PNL a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că intenţionează să depună, la 5 iunie, o moţiune de cenzură la adresa Guvernului pe tema votului prin corepondenţă prin care românii din afara ţării pot să particpe la alegeri.

La aceaşi conferinţă de presă, liderul UNPR a anunţat că partidul său va elabora, în cursul acestui an, un Plan politic naţional, care va reprezenta baza iniţiativelor şi proiectelor pe care progresiştii le au în vedere pentru următorii cinci ani, informează Agerpres.

"Pentru mine, pentru UNPR, naţionalism înseamnă că orice decizie guvernamentală, orice lege adoptată în Parlamentul României va fi gândită pentru binele ţării, nu pentru binele unui partid, al unei companii, nu pentru a impresiona pe cineva din afara ţării, ci pentru a fi de folos românilor. UNPR va elabora şi va propune, în cursul acestui an, un Plan politic naţional, care va constitui baza pentru iniţiativele legislative pe care noi ni le vom asuma în următorii cinci ani", a mai spus Gabriel Oprea.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
25 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza