UNPR a fuzionat cu PMP sub sigla Partidului Mișcarea Populară

PMP şi Uniunea Naţională pentru Progresul României au fuzionat. Viitoarea formaţiune va păstra sigla şi numele Partidului Mişcarea Populară.

Adăugat: 20 Iulie 2016
Ultima actualizare:20 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Congresul de fuziune UNPR - PMP. Sursa: Mugur Mihăiță
trimite pe mail
Noua formațiune își propune o reprezentare importantă în noul Parlament cu un scor minim de 15 %.  
 
Fostul lider al UNPR, Valeriu Steriu, a declarat că fuziunea cu PMP se bazează pe încrederea reciprocă dintre cele două partide.

Steriu a ad[ugat că obiectivul noului partid este acela de a avea cel puţin 100 de parlamentari după alegerile din această toamnă.

"Împreună nu suntem doar două partide mici, împreună suntem un partid de 15-20%. Această fuziune se face în termeni care sunt respectoşi şi corecţi, 1 la 1. Vom împărţi în mod egal funcţiile de preşedinţi de organizaţii, vom împărţi în mod egal poverile, vom da aproape 100 de parlamentari în toamnă şi ne vom putea ţine cuvântul în faţa românilor de a face o politică naţională adevărată", a spus Steriu.

PMP va avea doi președinți executivi, Valeriu Steriu și Eugen Tomac, și număr egali de prim-vicepreședinți.
 
Președintele noului partid, Traian Băsescu, spune că prin fuziune PMP devine al treilea pol politic al României, va avea grup parlamentar propriu iar la alegerile din toamnă, noua formațiune va avea reprezentanți în toate secțiile de votare.
 
Traian Băsescu a mai declarat că Partidul Mișcarea Populară va milita pentru Unirea cu Republica Moldova iar în Parlament va promova proiecte legislative referitoare la sănătate, educație, apărare și natalitate.
 

.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza