UNPR a fost "înghiţit" de PMP

După 6 ani de existenţă pe scena politică, UNPR a fost absorbit de PMP.

Adăugat: 21 Iulie 2016
Ultima actualizare:21 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiţă. Congresul de fuziune.
trimite pe mail

Fuziunea dintre Partidul Mişcarea Populară şi UNPR a fost oficial validată în congresele celor două partide.

Practic, după 6 ani de existenţă UNPR va fi absorbit de PMP.

Noua formaţiune se va numi Mişcarea Populară şi va fi condusă de Traian Băsescu, iar fostul lider progresist Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv. 

Partidul Mişcarea Populară rezultat în urma acestei fuziuni va milita pentru unirea cu Republica Moldova, iar în plan intern va promova proiecte legislative privind reforma în sănătate şi în educaţie.

Preşedintele noului partid, Traian Băsescu, spune că prin fuziune PMP devine a treia forţă politică a României. 

"Deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff, ci deciziile vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga.  eporter: Formaţiunea va avea doi preşedinţi executivi, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac, şi un număr egal de vicepreşedinţi.  raian Băsescu: Structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP-ul, are PMP-ul preşedinţia", a spus Traian Băsescu. 

Băsescu a mai declarat că la alegerile din toamnă partidul îşi propune un scor de 15-20% şi că formaţiunea rămâne în familia popularilor europeni.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza