Uniunea Judecătorilor solicită amânarea audierii Laurei Codruţa Kovesi

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România solicită CSM amânarea audierii Laurei Codruţa Kövesi pentru a fi reînvestită în funcţia de procuror-şef al DNA.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA
trimite pe mail

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România solicită Consiliului Superior al Magistraturii să amâne audierea de mâine a Laurei Codruţa Kövesi pentru a fi reînvestită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, până la clarificarea procedurii de urmat în această situaţie.

Asociaţia susţine că propunerea făcută în acest sens de ministrul justiţiei, Raluca Prună, nu a urmat o procedură clară, deschisă şi predefinită, aşa cum au cerut nu doar sistemul judiciar, ci şi Comisia Europeană, în ultimele rapoarte MCV.

UNJR mai susţine că a militat de fiecare dată pentru excluderea oricărei înţelegeri politice în numirea în funcţii de conducere la vârful parchetelor, solicitând în mod constant ca acestea să fie consecinţa unui proces transparent, obiectiv şi care să asigure egalitate de şanse tuturor candidaţilor.

Redactorul RRA, Mădălina Verman, precizează că Laura Codruţa Kövesi ar trebui să susţină, mâine, la Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, interviul pentru un nou mandat la conducerea DNA.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza