Uniunea Europeană cere înăsprirea sancţiunilor împotriva Libiei

Sancţiunile UE împotriva conducerii Libiei ar trebui întărite, iar restricţiile privind averile, extinse - a declarat, luni, ministrul ungar de externe János Martonyi, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

Adăugat: 7 Martie 2011
Ultima actualizare:7 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul ungar de externe, János Martonyi, a declarat,  luni, că sancţiunile în cazul conducătorilor libieni ar trebui să fie mult mai aspre, iar cercul averilor şi surselor financiare blocate.

 

 

János Martonyi a afirmat totodată, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentanţi ai presei ungare, că după ce Uniunea Europeană a decis în privinţa sancţiunilor, presedinţia ungară a Uniunii a acţionat rapid în vederea punerii lor în aplicare şi a precizat că premierul Viktor Orbán a fost întotdeauna de partea celor care au cerut măsuri hotarâte.

 

 

Şeful diplomaţiei ungare a mai spus că nu poate fi vorba de o mediere în direcţia lui Moammer Gadafi, în condiţiile în care acesta este un dictator ilegitim care a comis crime împotriva poporului său.

 

 

De asemenea, János Martonyi şi-a exprimat recunostinţa faţă de reprezentanţii Ambasadei ungare de la Tripoli, care, potrivit afirmaţiilor sale, coordonează de mai multe săptămâni, riscându-şi viaţa, activitatea a patru misiuni diplomatice încă funcţionale.Autor:
Emil Groza
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Emil Groza
Adăugat:
7 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza