Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Focşani

Unirea Principatelor Române este sărbătorită în toată ţara prin ceremonii religioase, depuneri de coroane de flori şi evenimente culturale.

Adăugat: 24 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Marius Țoghină. Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Focșani
trimite pe mail

La Bucureşti, momentul a fost marcat prin mai multe manifestări culturale: o sesiune de comunicări ştiinţifice, vernisaje şi lansări de carte. La Catedrala Patriarhală a fost oficiată o slujbă de mulţumire pentru făuritorii Unirii din 1859, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Şi la Focşani, oraş simbol al Unirii Principatelor,  au loc numeroase evenimente, despre care  transmite  corespondentul RRA,  Gabriel Sava:

Ora 16.00: Chiar în aceste momente asistăm la parada tehnicii militare a militarilor din Garnizoana Focşani.

Mai devreme am văzut militarii defilând de la mai multe arme, atât din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, cât şi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Au fost oameni care s-au prins aici în Hora Unirii cu mare bucurie chiar dacă este foarte frig, iar mai devreme am asistat la discursurile personalităţilor care au onorat prezenţa aici, la Focşani, în Piaţa Unirii.

Vorbim despre discursul lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, care a făcut o evocare a momentelor de acum 160 de ani şi a îndemnat la unitate, la unire. Amintim şi despre momentul în care ne aflăm, respectiv despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

Foto: Marius ȚoghinăAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza