Unificarea Moldovei cu România, cerută la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din jurul frontierelor ţării, dar şi din diaspora pledează pentru unificarea Republicii Moldova cu România.

Adăugat: 16 August 2016
Ultima actualizare:16 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012-arhivă
trimite pe mail

Acesta a fost subiectul central până la această oră la lucrările Universităţii de Vară, care au continuat astăzi la Izvorul Mureşului, în judeţul Harghita.

Aproximativ 100 de persoane participă la dezbateri şi au lansat o serie de propuneri pentru realizarea obiectivului amintit.  

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din jurul frontierelor şi diaspora au discutat astăzi despre viitorul relaţiilor României cu Republica Moldova.

Cei prezenţi au adresat un apel prim-ministrului României, Dacian Cioloş, prin care solicită un dialog permanent şi instituţionalizat. 

George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012 susţine că e momentul trecerii la fapte.

"E vremea ca decidenţii politici să înţeleagă că vremea vorbelor a trecut. Dorim fapte. Cerem înfiinţarea Oficiului pentru Republica Moldova în subordinea directă a primului-ministru, cerem dialog pe subiectul retragerii cetăţeniei României pentru zeci de mii de basarabeni care au redobândit-o în ultimii 25 de ani şi ne dorim o vizită a guvernului, a întregului cabinet la Chişinău, pentru că discuţiile bilaterale trebuie să cuprindă alegerile din 30 octombrie din Republica Moldova", a spus liderul Platformei unioniste Acţiunea 201, citat de corespondenta RRA.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza