Ungureanu, Tomac şi Preda anunţă un proiect politic comun

Mihai Răzvan Ungureanu va fi candidatul la prezidenţiale al proiectului politic dintre liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu, liderul PMP Eugen Tomac şi europarlamentarul Cristian Preda.

Adăugat: 25 Octombrie 2013
Ultima actualizare:25 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu, liderul PMP Eugen Tomac şi europarlamentarul Cristian Preda au anunţat, vineri, împreună, un proiect politic pentru europarlamentare şi prezidenţiale, cu fostul premier drept candidat la Preşedinţie, obiectivul fiind "crearea unui partid puternic de dreapta".
    
"Imaginea pe care o aveţi, a celor trei oameni implicaţi profund în proiectul de coagulare a dreptei din România, este garanţia faptului că şi preşedintele Eugen Tomac şi Cristian Preda au susţinut acest principiu. Noi am depăşit faza de principiu şi am intrat în dialog de detalii. (...) Apele încep să se strângă într-un fluviu care va separa barajul care se opune unui viitor european al României, care este USL", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferinţă de presă comună cu Cristian Preda şi Eugen Tomac.
    
El a spus, potrivit Mediafax, că sunt şanse foarte bune ca dincolo de vanităţi şi pretenţii individuale cele două partide să fie laolaltă.
    
Totodată, a precizat că nu poate să dea detalii dacă va fi vorba despre o alianţă sau o fuziune între FC şi PMP, arătând însă că formaţiunea care va rezulta va participa la europarlamentare cu o listă comună şi va avea un candidat comun la prezidenţiale.

Tomac: România are nevoie de o voce de dreapta
    
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că doreşte ca în această formulă să se meargă mai departe împreună, deoarece România are nevoie de o voce de dreapta.

"În această formulă ne veţi mai vedea, ne dorim să mergem mai departe împreună, România are nevoie de o voce de dreapta", a spus Tomac, citat de Mediafax.
    
El a precizat că Mihai Răzvan Ungureanu va fi candidatul la prezidenţiale al acestui proiect politic.

Cristian Preda: Nu mă întorc în PDL
    
La rândul său, Cristian Preda a spus că nu se întoarce în PDL şi că doreşte să participe la "apropierea, fuziunea" FC şi PMP.
    
"Am decis să-mi asum public că nu mă voi mai întoarce în PDL după suspendarea din acest partid. Am două proiecte, în primul rând să particip la apropierea, fuziunea celor două partide, FC şi PMP. (...) Vreau să fiu primul membru al acestei noi formaţiuni care va defini alternativa politică. Cred că avem nevoie de o alternativă la pâcla fesenistă formată din USL şi opoziţia falsă pe care o face PDL", a afirmat Cristian Preda.
    
Europarlamentarul a spus că sunt "pedelişti nemulţumiţi şi care nu suportă fesenismul dominant în acest moment la nivelul conducerii PDL", care ar putea să se alăture proiectului.
    
Preda a mai susţinut că, "dincolo de obiectivul de creare a unui mare partid de centru-dreapta", a căzut de acord, împreună cu Ungureanu şi Tomac, să susţină o listă comună la europarlamentare şi un candidat la prezidenţiale.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza