Ungureanu: Aderarea la Schengen, improbabilă

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că amânarea aderării la Schengen devine "improbabilă" şi arată neîncrederea UE în actualul guvern.

Adăugat: 25 Octombrie 2012
Ultima actualizare:25 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ungureanu a declarat, joi, la Ploieşti, că admiterea României în spaţiul Schengen, ca parte în procesul de integrare a ţării în Uniunea Europeană, devine "improbabilă".

Ungureanu a mai declarat că de acum "intrăm într-un şir lung de amânări neconclusive care nu oferă României un orizont de timp precis, fix referitor la intrarea în Schengen".

Totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat că România se află în faza presuspendării fondurilor europene  din cauza "dezinteresului absolut" cu care a fost tratată această problemă.

"Dezinteresul absolut şi felul în care au fost tratată în general absorbţia fondurilor europene ne duce astăzi în faza presuspendării lor. Neîmplinirea ţintei de minim trei miliarde absorbţie fonduri europene până la sfârşitul anului grevează financiar enorm anul care urmează, care este şi aşa extrem de complicat din cauza serviciului datoriei externe" a mai afirmat fostul premier.

El a mai spus că Guvernul Ponta risipeşte banii economisiţi în prima jumătate a anului pe măsuri populiste, existând pericolul ca România să se împrumute în continuare sau cetăţenii să fie suprataxaţi.

Duşmanul Alianţei nu este USL, ci timpul

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă, a mai spus că principalul adversar al Alianţei nu este USL-ul, care se dezbină singur, ci timpul prea scurt pentru promovarea siglei şi a propriilor candidaţi.

"Avem un mare adversar, care se numeşte - timpul. Timpul extrem de scurt, pentru a impune o siglă electorală, pentru a impune un nume, numele alianţei, România Dreaptă, sub care se găsesc trei partide, care şi-au identificat numitorul comun al victoriei în alegerile din 9 decembrie şi care consideră că poate să ofere alternativa de care ţara noastră are nevoie, pentru prosperitate, pentru dezvoltare, pentru linişte şi echilibru socia" a mai afirmat liderul ARD.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Simona Uţă
Adăugat:
25 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza