Ungaria, gata să ridice un gard la graniţa cu România

Autorităţile ungare declară din nou că sunt pregătite pentru construirea unui gard şi la graniţa ungaro-română.

Adăugat: 21 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile au transmis acest mesaj pentru cazul în care traseul folosit de imigranţi pentru a ajunge în Vestul Europei se va modifica, iar aceştia vor trece prin România.

Ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar, a declarat astăzi că lucrările de planificare pentru o eventuală ridicare a unui astfel de gard au fost deja efectuate, dar a menţionat că Ungaria nu doreşte să aducă România într-o situaţie dificilă şi va încerca să caute consensul în această chestiune, informează corespondentul RRA la Budapesta.

"Suntem pregătiţi, ca în caz de nevoie, să apărăm Ungaria în faţa imigraţiei ilegale şi dinspre România. Acesta nu este însă obiectivul nostru. Nu vrem să aducem România într-o situaţie dificilă şi vom dori să rezolvăm problema pe calea căutării consensului. În fiecare zi se confirmă faptul că decizia privind construirea de garduri la frontierele de sud a fost una bună, în condiţiile în care, în prezent, în Ungaria sunt doar câteva sute de imigranţi", a spus Janos Lazar.

Janos Lazar a mai spus că gardurile de la frontierele de sud ale Ungariei vor rămâne acolo, atâta timp cât Europa se va afla sub presiune migraţionistă.

La mijlocul lunii septembrie a anului trecut, autorităţile ungare au decis închiderea cu o barieră de sârmă ghimpată a frontierei cu Serbia, iar o lună mai târziu a fost ridicat un gard şi la graniţa cu Croaţia, fluxul migraţionist de pe aşa-numita rută a Balcanilor fiind deviat către Slovenia.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:
22 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza