Unanimitate pentru excluderea lui Geoană din PSD

Conducerea PSD a votat în unanimitate excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Adăugat: 14 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia de excludere a lui Mircea Geoană din PSD va fi supusă aprobării Comitetului Executiv Naţional al PSD, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Victor Ponta.

Ponta a criticat atitudinea avută de Mircea Geoană faţă de partid, inclusiv duminică când, "în loc să facă conferinţă de presă la Senat, ar fi trebuit să se prezinte la şedinţa Comisiei de integritate a PSD".

Preşedintele PSD mai crede că Geoană se autovictimizează, atât în faţa PSD, cât şi a USL.
    
"În PSD nu mai decid nici Vîntu, nici Guşă, nici UNPR, ci membrii conducerii PSD şi atât", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a menţionat, totodată, că a fost convocat pentru data de 22 noiembrie Comitetul Executiv Naţional  al partidului.

Victor Ponta a declarat în urmă cu o săptămână, că Biroul Permanent Naţional şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului în locul lui Mircea Geoană.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

"PSD trebuie să accepte revocarea lui Geoană, înlocuirea nu e încadrată regulamentar"


Cererea PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului nu a fost supusă votului în şedinţa Biroului Permanent de luni, deşi opoziţia a cerut acest lucru, a precizat vicepreşedintele Senatului, democrat-liberalul, Petru Filip, care a susţinut că solicitarea nu este regulamentară.

"PSD, având în vedere conflictul ce există în interiorul partidului, doreşte să continue acest demers de înlocuire a domnului Mircea Geoană, folosind termenul de înlocuire pentru că, din punct de vedere al dicţionarului, înlocuirea înseamnă evident desemnarea cuiva, înlocuieşti pe cineva cu altcineva. Când spui "revocare", de fapt te întorci la momentul zero - când ai ales pe cineva. Sunt două lucruri atât de contradictorii, încât nu se poate discuta despre înlocuirea cuiva cu altcineva, pentru că se referă la persoane şi sigur că acest lucru nu se poate face fără un vot în plenul Senatului, mai ales că decizia Senatului face referire la termenul de revocare. Or, în cererea PSD este în mod expres "înlocuire'', a precizat Petru Filip.

El a spus că PSD are dreptul de a solicita plenului Senatului înlocuirea lui Geoană, dar consideră că această solicitare, "nefiind pe o încadrare neregulamentară, este în afara sistemului de funcţionare a Senatului" a adăugat Filip.

Petru Filip a susţinut că din această situaţie "se poate ieşi" dacă PSD acceptă revocarea lui Mircea Geoană.

"Se revine la momentul zero, grupurile politice negociază sau îşi fac fiecare în parte o propunere pentru preşedinţia Senatului, se votează în plenul Senatului şi cu aceasta se încheie toată această situaţie", a explicat el.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza