Un nou nume avansat pentru preşedinţia Republicii Moldova produce dispute

În Republica Moldova, stabilirea unei date pentru stabilirea preşedintelui a fost din nou amânată, din cauza disputelor din cadrul coaliţiei de guvernământ.

Adăugat: 25 Februarie 2012
Ultima actualizare:25 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi deputaţii independenţi o susţin pe Veronica Bacalu, fost viceguvernator al Băncii Naţionale.

Candidatura nu a fost acceptată până acum şi de liberali, care au plecat de la şedinţa Parlamentului nemulţumiţi că partenerii de coaliţie doreau să stabilească data alegerilor.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a afirmat că, înainte de a accepta data alegerilor, liberalii trebuie să o cunoască mai bine pe Veronica Bacalu.

"Astăzi ne daţi un candidat, peste două ore ne daţi altul. Noi trebuie să discutăm, să vedem, cu atât mai mult cea de a doua candidatură pe care aţi înaintat-o, doamna Bacalu. Nimeni nu o cunoaşte. De aceea, vă rog să nu pedalaţi că PL vrea alegeri anticipate. Noi nu vrem alegeri anticipate. Sincer, am vrea să primiţi o lecţie voi, a spus Mihai Ghimpu.

Potrivit premierului Vlad Filat, candidatura fostului ministru al sănătăţii, Ion Ababii, care fusese şi el propus de liberal-democraţi şi democraţi, a fost deja respinsă de liberali.

Pe de altă parte, preşedintele interimar Marian Lupu a avertizat că, dacă nu va fi stabilită în scurt timp data alegerilor, va dizolva legislativul şi va convoca alegeri anticipate, ne-a transmis corespondentul RRA.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza