Un nou Avocat al Poporului urmează să fie numit miercurea viitoare

Un nou Avocat al Poporului urmează să fie numit de Parlament miercurea viitoare, după revocarea Renatei Weber din această funcţie.

Adăugat: 18 Iunie 2021
Ultima actualizare:18 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit calendarului stabilit de conducerea legislativului, până marţea viitoare grupurile parlamentare pot face propuneri ce vor fi discutate miercuri în Comisiile juridice.

Cel mai probabil, în aceeaşi zi va fi convocat un plen comun pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului.

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor: Ca urmare a hotărârii parlamentului, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Va fi un singur candidat susţinut de coaliţie.

Între timp, PSD a contestat la Curtea Constituţională decizia parlamentului de revocare a Renatei Weber, nemulţumit de modul în care s-a făcut acest lucru.

Marcel Ciolacu, liderul PSD: Avocatul Poporului are activitatea de a monitoriza puterea să nu încalce libertăţile cetăţeneşti şi drepturile noastre, ale tuturor. Un Avocat al Poporului nu are în atribuţii să laude un guvern, dimpotrivă. Deci, să vii tu, putere, guvern, şi să aduci acuze Avocatului Poporului că te-a monitorizat şi a spus unde ai încălcat legea în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, mi se pare pur şi simplu sfidător într-o ţară europeană. Mai mult, o să ne adresăm şi Comisiei Europene, pentru că este inadmisibil aşa ceva.

Fostul procuror Fábián Gyula, susţinut de UDMR, este una dintre propunerile pentru postul de Avocat al Poporului, discutate în cadrul coaliţiei, potrivit reporterilor noştri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza