Un membru CNA cere demisia a doi dintre colegii săi. Află cine sunt

Valentin Jucan, membru al CNA, solicită preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, demiterea colegilor săi Răsvan Popescu şi Christian Mititelu şi vacantarea celor două locuri.

Adăugat: 22 August 2013
Ultima actualizare:22 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă,  Jucan arată că la începutul lunii august Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate pentru Christian Mititelu şi starea de conflict de interese penal pentru Răsvan Popescu, fost preşedinte al CNA, informează Agerpres.

"Astăzi, 22 August, în şedinţa publică a CNA, cei doi membri ai Consiliului nu au avut nicio reacţie ca urmare a deciziei ANI, pentru dânşii demisia de onoare fiind o chestiune de neabordat, iar imaginea instituţiei contând prea puţin. Mai mult, în situaţiile în care se află, domnii Mititelu şi Popescu continuă în a-şi exercita mandatele, punând sub semnul ilegalităţii deciziile Consiliului adoptate cu participarea domniilor lor", se scrie în comuncat.

Jucan face trimite la legea audiovizualului ''504 din 2002, articolul 12", unde astfel de situaţii sunt reglementate.

"Conform legislaţiei în vigoare în cazul nerespectării prevederilor articolului menţionat, persoana în cauză este demisă de drept, locul său devenind vacant, urmând să fie ocupat de supleant, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale Parlamentului României", susţine Jucan.

ANI: Răsvan Popescu şi Cristian Mititelu, incompatibili

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Răsvan Popescu, în calitate de membru şi preşedinte al CNA, ar fi soluţionat cereri pentru S.C. Pro Tv S.A., în condiţiile în care a beneficiat de foloase patrimoniale de 15.000 de euro de la S.C.Mediapro Pictures S.A., care se află în acelaşi trust cu Pro TV.

Răsvan Popescu susţine însă că banii i-a primit pentru câştigarea unui concurs la Consiliul Naţional al Cinematografiei, cu un scenariu care era produs de Mediapro Pictures. 

"Banii la care face referire ANI sunt bani obţinuţi în urma acestui concurs. Cred că este o interpretare foarte subţire şi care nu va sta în picioare în justiţie", declară Popescu.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Mititelu, acesta s-ar fi aflat în incopatibilitate deoarece a fost simultan membru al CNA şi preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Asociaţiei Alianţa Civică.

Cristian Mititelu consideră însă că fiind vorba de societatea civilă interpretarea că cele două ar fi funcţii ar fi excesivă.

Cei doi membri CNA au respins acuzele aduse şi au declarat că vor ataca în instanţă decizia ANI.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza