Un alt deputat, pe lista DNA

Şeful DNA, Laura Codruţa Kövesi, cere sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

Adăugat: 21 Aprilie 2015
Ultima actualizare:21 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PSD, Ion Ochi este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată, fapte săvârşite în perioada când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Cererea şi referatul au fost transmise procurorului general al ţării, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a se solicita ridicarea imunităţii parlamentarului.

Potrivit DNA, Ion Ochi a încălcat prevederile referitoare la achiziţiile publice, după ce a convenit cu un om de afaceri ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean.

Procurorii spun că, prin acest demers, deputatul Ion Ochi a urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi capital electoral pentru alegerile din toamna anului 2012, în urma cărora a şi devenit deputat.

Potrivit comunicatului DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreşedinte CJ Braşov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, DJ 112D, între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului.

DNA precizează că, prin aceasta, a urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau să se desfăşoare în toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a şi devenit deputat).

AICI Comunicatul DNAAutor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza