Ultima zi de sesiune parlamentară

Senatorii şi deputaţii au programate şedinţe de plen pentru adoptarea unor proiecte legislative, unele aflate în procedură de urgenţă.

Adăugat: 30 Iunie 2015
Ultima actualizare:30 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii au adoptat în mare parte proiectele de lege din această sesiune, informează redactorul RRA.

Astăzi, pe ordinea de zi figurează iniţiativa legislativă care are ca obiect de reglementare adoptarea unor măsuri pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare

La Camera Deputaţilor este o zi plină.

Deputaţii trebuie să dea vot decizional pe mai multe proiecte, între care legea privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a celor scoase din uz, legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, dar şi pentru legea petrolului.

În această sesiune a fost modificată legislaţia electorală pentru alegerile locale şi parlamentare.

S-a adoptat noul Cod Silvic, dar şi un nou Cod Fiscal.

De asemenea, au fost adoptate acte normative referitoare la insolvenţa personală, amnistia fiscală şi legea prin care se dublează alocaţia pentru copii.

Parlamentarii nu au reuşit să adopte un proiect de lege care să reglementeze votul prin corespondenţă şi nici să modifice Codul Penal.

Aceste proiecte au rămas pentru sesiunea din toamnă, când parlamentarii trebuie să dezbată şi să voteze şi pachetul de legi referitor la securitatea cibernetică şi protecţia datelor cu caracter personal.

De mâine, parlamentarii intră în vacanţă.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza