UE adăugă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a decis noi sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru sprijinul dat separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

Adăugat: 6 Septembrie 2014
Ultima actualizare:6 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sunt vizate sectoare ale economiei ruseşti, dar şi alte 24 de persoane care au fost adăugate pe lista celor care nu mai au voie să intre în spaţiul comunitar şi ale căror averi au fost îngheţate.

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, confirmă în scrisoarea lor, adresată către liderii statelor membre, că au fost adăugate nume noi pe lista persoanelor vizate de sancţiuni specifice, precum îngheţarea bunurilor şi interdicţia de viză, informează corespondentul RRA.

Această listă include noua putere din regiunea Donbas, guvernul Crimeei şi factori de decizie şi oligarhi ruşi - precizează cei doi lideri europeni, fără a oferi alte detalii.

Până în prezent, 100 de oficiali ruşi şi ucraineni şi 20 de entităţi comerciale au fost incluse pe lista de sancţiuni europene.

Reprezentanţii Uniunii declară că aceste sancţiuni au fost determinate de atitudinea Rusiei care a încălcat suveranitatea Ucrainei.

Ele au fost decise la summitul din 30 august, de aici, de la Bruxelles, şi vor intra în vigoare în pofida unui acord de încetare a focului anunţat vineri.

Textul acordului va fi finalizat până luni, când va fi lansată procedura scrisă de adoptare de către statele membre.

Aceste sancţiuni vor fi publicate în Monitorul Oficial al UE şi urmează să intre în vigoare începând de marţi.

Rusia a avertizat sâmbătă că va reacţiona "fără niciun fel de dubiu" dacă noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană vor fi aplicate.

Între timp, în principalele oraşe din estul Ucrainei situaţia a fost calmă în cursul nopţii după intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului convenit de autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi în urma negocierilor desfăşurate la Minsk, transmit agenţiile de presă.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza