Udrea cere demisia ministrului Şova

Deputatul PDL Elena Udrea cere demisia sau demiterea ministrului Dan Şova pentru felul în care a gestionat subiectul contractului cu Bechtel.

Adăugat: 27 Mai 2013
Ultima actualizare:27 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Democrat-liberalul Elena Udrea a cerut luni demisia ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, pentru felul în care a fost gestionat subiectul contractului cu Bechtel, catalogând Guvernul USL drept "neserios" şi "penibil".
    
"Nu e acceptabil ca un ministru să anunţe rezilierea unui contract, fără ca în prealabil să ştie ce presupune acesta. Dovedeşte superficialitate şi incompetenţă. Dacă acolo se presupun despăgubiri de 1 miliard de euro din partea statului român? Cred că Şova ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demis", spune Udrea, potrivit unui comunicat de presă.
    
Ideea controlului pe care vrea să-l realizeze premierul asupra derulării acestui contract a fost catalogată de Elena Udrea drept "hazlie".
    
"Premierul ne-a anunţat că îl va verifica pe Adrian Năstase, mentorul său, cel care se face responsabil de această ţeapă uriaşă reprezentată de autostrada Bechtel. Sunt foarte curioasă dacă va găsi ceva împotriva fostului prim-ministru. Mă cam îndoiesc, dar adevărul este că nu ştiu care sunt relaţiile dintre cei doi", susţine ea.

Udrea: Prin comparaţie cu Guvernul USL şi filmele cu Stan şi Bran par serioase
    
În opinia sa, USL "trăieşte" doar din comunicare, anunţând măsuri pe care nu poate să le pună în aplicare. Udrea crede că la fel se va întâmpla şi cu măririle de pensii şi salarii promise, cu reducerea TVA sau a contribuţiilor la asigurările sociale.
    
"Acest Guvern se umple de penibil. Nu e posibil să anunţi cu surle şi trâmbiţe că reziliezi unul dintre cele mai păguboase contracte ale României cu o firmă şi apoi să spui că nu se poate, mai trebuie să aşteptăm. Prin comparaţie cu Guvernul USL şi filmele cu Stan şi Bran par serioase", mai adaugă deputatul.

Pe de altă parte, liderul PDL, Vasile Blaga critică Uniunea Social- Liberală şi pentru modul în care gestionează alte trei domenii: prelungirea Acordului cu FMI, revizuirea Constituţiei şi regionalizarea.   

"Iată cât de ciudat se desfăşoară întregul parcurs de revizuire a Constituţiei. Parcă se lucrează în clandestinitate. Nu se fac informări către opinia publică. Tot pe această direcţie a obiectivelor ratate, regionalizarea. Nu mai ştim la a câta variantă sunt, nu spun nimic practic despre momentul în care vor dori să facă o reorganizare administrativ-teritorială, nu spun nimic câte regiuni, dacă tot de regionalizare vorbesc, doresc sa aibă România la un moment dat, deci nu discutăm de principii, discutăm doar de dorinţe de a-şi mulţumi clientela politică", a declarat Blaga.

Victor Ponta a trimis Corpul de control la Bechtel

    
Premierul Victor Ponta a trimis luni Corpul de control la Bechtel, cerând verificarea contractului cu această companie, au declarat surse guvernamentale, potrivit Agerpres.
    
Contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania se încheie luni cu totul, în prezent fiind aproape reziliat, a afirmat recent ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

''Luni se încheie cu totul. Suma este stabilită'', a spus Şova.

În ceea ce priveşte stadiul contractului, el a precizat că este ''aproape reziliat'' şi că ''mai sunt de discutat mici amănunte, nu esenţiale''.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza