UDMR și UNPR, în cărți pentru o nouă majoritate parlamentară

UDMR şi UNPR sunt preferate de liberali pentru formarea unei noi majorităţi pentru schimbarea Guvernului condus de Victor Ponta cu un executiv al liberalilor.

Adăugat: 17 Mai 2015
Ultima actualizare:17 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Lideri UDMR
trimite pe mail

Forma finală a programului de guvernare al noului PNL va fi aprobată în cadrul Consiliului Naţional al partidului, programat sâmbătă, 23 mai, la Piteşti.

Pe agenda întâlnirii se mai află modificările aduse statutului, dar şi şi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe care liberalii intenţionează să o depună la Parlament în prima decadă a lunii iunie - anunţă liderul PNL, Vasile Blaga.

UDMR şi UNPR sunt preferate pentru formarea unei noi majorităţi pentru schimbarea Guvernului condus de Victor Ponta cu un executiv al liberalilor.

Până acum, însă, PNL are sprijinul parlamentarilor din Partidul Social Românesc înfiinţat de Mircea Geoană cu care a semnat deja un protocol de colaborare politică şi parlamentară.

Liberalii ar mai putea strânge voturi indirecte la nou înfiinţatul Partid Naţional Democrat condus de Daniel Fenechiu, care a semnat un acord cu lui Mircea Geoană.

Din cei 68 de parlamentari pe care-i avea în 2012 PPDD-ul lui Dan Diaconescu, cei mai mulţi au plecat la UNPR, formaţiune fără de care nu se poate obţine o nouă majoritate parlamentară, o recunosc chiar liderii PNL.

Rămân necunoscute opţiunile celor cinci reprezentanţi ai Partidului Mişcarea Populară, precum şi voturile UDMR.

Guvernul are astăzi sprijinul UNPR, PC, dar şi al Partidului Liberal Reformator al lui Călin Popescu-Tăriceanu, o aripă ruptă din PNL anul trecut după desfiinţarea USL.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza