UDMR nu mai acceptă măsuri restrictive privind veniturile populaţiei

După măsurile de austeritate luate de Guvern, o prioritate a toamnei ar fi luarea unor de măsuri de stimulare a economiei, este de părere preşedintele UDMR, Marko Bela.

Adăugat: 31 August 2010
Ultima actualizare:31 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că Uniunea nu mai acceptă măsuri restrictive privind veniturile populaţiei, adăugând că o prioritate a toamnei ar fi luarea unor măsuri de stimulare a economiei.


Vicepremierul Marko Bela a declarat, marţi, la Arcuş, judeţul Covasna, unde are loc întrunirea grupurilor parlamentare ale Uniunii, că la această şedinţă s-a făcut un scurt bilanţ al perioadei care a trecut şi s-a discutat despre priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare.


"Foarte mulţi  au constatat că, în pofida faptului că am avut o perioadă foarte grea, am fost obligaţi să luăm măsuri foarte nepopulare, totuşi, şi în astfel de condiţii, s-au luat măsuri de reformă şi este un rezultat foarte important al UDMR în această coaliţie că s-a adoptat măsura descentralizării în domeniul sănătăţii", a spus Marko Bela.


El a adăugat că participanţii la întrunire au fost de acord că această descentralizare, ca un imperativ al perioadei actuale, trebuie să continue şi în alte domenii.


Din acest punct de vedere, este foarte important proiectul Legii Educaţiei şi, ca prioritate, UDMR vrea să urgenteze adoptarea acestui proiect în Senat, a subliniat liderul Uniunii.


Totodată, Marko Bela a precizat că UDMR este interesată în mod special şi de Legea minorităţilor, care, în opinia sa, "trebuie scoasă din sertar" şi trebuie continuată dezbaterea în Camera Deputaţilor asupra proiectului.


"Ceea ce au subliniat mai mulţi colegi şi, la urma urmei, e opinia UDMR, este că în acest an nu mai e nevoie şi nici nu acceptăm măsuri restrictive în ceea ce priveşte veniturile populaţiei, ci urmează să adoptăm sau, dacă sunt deja adoptate, să impunem aplicarea unor măsuri de stimulare a economiei. Inclusiv anularea impozitului forfetar în cazul IMM-urilor sau alte măsuri de stimulare a economiei", a afirmat Marko Bela.


Potrivit acestuia, o prioritate a toamnei ar fi luarea unor astfel de măsuri de stimulare a economiei, informează Mediafax.


Liderul UDMR a precizat că, în rest, s-a discutat despre necesitatea aplicării unei reforme "profunde", în continuare, în ceea ce priveşte construcţia administraţiei, pe de o parte descentralizarea, pe de altă parte reducerea aparatului de stat, iar o altă prioritate ar fi reducerea radicală a birocraţiei.


"Aţi văzut, şi în ultimele zile au existat discuţii legate de dreptul de autor, cine, unde trebuie să se prezinte, ce fel de formulare trebuie să completeze ş.a.m.d. şi am fost nevoiţi să constatăm din nou că avem o junglă a birocraţiei, de care nu e nevoie. Birocraţia în general trebuie simplificată, trebuie anulată, la urma urmei, şi trebuie să apropiem statul, administraţia de cetăţean", a conchis Marko Bela.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
31 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza