UDMR, împotriva alegerilor locale în două tururi

UDMR nu este de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Adăugat: 27 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

În interviul acordat redactorului RRA, Petruţa Dinu, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu boicotarea alegerilor, anunţată de PSD, ar putea să împiedice modificarea legislaţiei electorale care prevede, în prezent, pentru locale, un singur tur.

El consideră că moţiunea de cenzură ar fi un mijloc mai eficient.

"Cu trei, patru luni înainte de a începe campania electorală să vii ceri modificarea legislaţiei electorale nu este un lucru corect. Lucrurile trebuiesc spuse cinstit şi corect, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. A fost un deal între cele două partide mari. Boicotarea alegerilor este o chestiune care se apropie de derizoriu. Poţi să depui o meţiune de cenzură. Dacă guvernul vine cu o ordonanţă de urgenţă sau cu asumarea răspunderii, poţi să schimbi guvernul, că ai majoritate, sau poţi să înghiţi în sec, nu depui moţiune de cenzură şi vorbeşti despre boicotarea alegerilor", a spus liderul UDMR.

Interviul acordat pentru Radio România Actualităţi de către preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, poate fi ascultat în emisiunea "Agenda globală" de astăzi, imediat după ştirile de la ora 22:00.

Interviul integral este postat pe site-ul nostru, prima pagină, la secţiunea Exclusiv Radio RomâniaAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza