Ucraina, nou apel la temperarea declaraţiilor privind iminenţa unui război

Ucraina a lansat un nou apel către partenerii săi să îşi tempereze declaraţiile privind iminenţa unui război.

Adăugat: 30 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ucraina a lansat un nou apel către partenerii săi să îşi tempereze declaraţiile privind iminenţa unui război,pentru că acestea ar putea să îi afecteze economia, însă îşi doreşte în acelaşi timp ca Occidentul să nu cedeze în faţa presiunilor Rusiei.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a cerut ieri că Occidentul să fie ferm în negocierile sale cu Rusia şi să caute să obţină o reglementare politică şi diplomatică a actualei crize.

Într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu omologul său francez Yves Le Drian, Kuleba a cerut totodată să fie evitate măsurile care pot alimenta anxietatea şi compromite stabilitatea financiară a Ucrainei prin sperierea investitorilor.

Comentariul lui Kuleba îl evocă pe cel de vineri al preşedintelui Volodimir Zelenski, care le-a erut partenerilor Ucrainei să evite să provoace panică, după ce Statele Unite au decis să evacueze familiile diplomaţiilor lor de la Kiev.

Între timp, la Londra premierul Boris Johnson a declarat că va propune săptămâna viitoare ca NATO să trimită trupe ca răspuns la semnalele de ostilitate transmise de Rusia.

Moscova a mobilizat peste 100.000 de militari şi o cantitate importantă de tehnică de luptă la graniţele Ucrainei, dar afirmă că nu îşi doreşte un război.

Occidentul, pe de altă, a avertizat că dacă Ucraina va fi invadată din nou, Rusia riscă sancţiuni economice fără precedent, iar Statele Unite au spus că va fi vizat inclusiv preşedintele Vladimir Putin.

Deocamdată însă continuă eforturile pentru găsirea unei reglementări diplomatice a crizei.Autor:
Nicoleta Stoian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza