Turneul "Pianul călător" a ajuns şi în Republica Moldova

Lucrări de Brahms, Liszt, Schumann şi Rahmaninov, interpretate într-un mod ireproşabil de pianistul Horia Mihail, au fost apreciate de publicul de la Chişinău, în cadrul turnerului "Pianul călător".

Adăugat: 15 Mai 2015
Ultima actualizare:21 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Pianistul Horia Mihail, scena de la Chişinău
trimite pe mail

Turneul "Pianul călător", susţinut de Radio România, a ajuns şi în Republica Moldova.

Pianistul Horia Mihail a susţinut aseară, la Chişinău, un concert extraordinar, care a încântat publicul prezent la eveniment.

Lucrări de Brahms, Liszt, Schumann şi Rahmaninov, interpretate într-un mod ireproşabil de pianistul Horia Mihail, au fost apreciate de public.

Interpretul, la rândul său, a declarat la finalul concertului că a simţit căldura spectatorilor din Republica Moldova.

"Aici, la Chişinău, m-am simţit foarte bine, în ultimii ani cred că am reuşit să adun un grup de oameni care chiar le face plăcere să mă asculte şi lucrul ăsta se simte", a spus  Horia Mihail. 

"Pianul călător" este unul dintre proiectele culturale de succes ale Radio România şi este important că ajunge şi în Republica Moldova, a subliniat preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, aflat cu această ocazie la Chişinău. 

"Este absolut obligatoriu ca acţiunile noastre culturale şi nu numai, importante, să le declinăm şi spre Chişinău, aşa că "Pianul călător" nu poate lipsi de la Chişinău", a spus Ovidiu Miculescu. 

Acesta nu este singurul proiect cultural al Radio România care ajunge la Chişinău, a remarcat directorul Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Şerban Pârâu.

"Pianul călător" şi vioara lui George Enescu, Flautul de aur, Duelul viorilor, toate aceste proiecte Radio România au ajuns şi la Chişinău. Aşa cum Radio România este un post naţional şi ajunge şi în Republica Moldova prin Radio Chişinău, cred că este important ca toate proiectele culturale ale Radio România să ajungă şi la publicul de aici", a spus Oltea Şerban Pârâu.  

"Pianul călător" a ajuns anul acesta în 20 de oraşe ale României şi la Chişinău şi se va încheia pe 20 mai la Bistriţa.

Foto: Pianistul Horia Mihail, scena de la Chişinău


 Autor:
Natalia Zaharescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Mai 2015
Ultima actualizare:
21 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza