Turcia respinge cererea UE de a ancheta rezultatul referendumului

Autorităţile din Turcia au respins cererea Uniunii Europene de a începe o anchetă transparentă în cazul neregulilor semnalate la referendumul constituţional care-i oferă puteri sporite preşedintelui ţării.

Adăugat: 19 Aprilie 2017
Ultima actualizare:19 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principalul partid parlamentar de opoziţie a cerut anularea rezultatelor, pentru că multe din buletinele de vot au fost considerate valabile deşi nu aveau ştampila autorităţii electorale.

Observatori OSCE şi ai Consiliului Europei au criticat campania dezechilibrată, dar au spus că ziua votării a fost bine administrată.

Cezar Preda a condus o delegaţie de parlamentari ai Consiliului Europei şi a declarat pentru Radio România că, în mare parte, procesul s-a desfăşurat corect.  

"Noi nu am avut ce să reproşăm organizatorilor în proporţie foarte, foarte mare. Câteva incidente în sudul Turciei, care de obicei le întâlnim la scrutinuri electorale din Turcia, nu au afectat modul în care autorităţile au pregătit ziua votului", a spus Cezar Preda.

Un parlamentar austriac a afirmat însă că există suspiciunea că până la 2 milioane şi jumătate de voturi au putut fi manipulate, ceea ce ar schimba rezultatul referendumului câştigat la limită de tabăra preşedintelui Erdogan.

Totuşi, potrivit BBC, austriacul nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza