Tudor Ciuhodaru, deputat PC

"Măsurile pompieristice aplicate în sistemul sanitar blochează şi roţile ambulanţei Iaşi".

Adăugat: 17 August 2011
Ultima actualizare:17 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul conservator,  Tudor Ciuhodaru solicită Ministerului Sănătăţii deblocarea posturilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Iaşi.Într-o conferinţă de presă,  medicul Ciuhodaru susţine că numărul echipajelor de intervenţie a scăzut cu peste 30%, fapt ce pune în pericol viaţa ieşenilor.  

    

"Măsurile pompieristice aplicate în sistemul sanitar blochează şi roţile ambulanţei Iaşi. Pe lângă reducerea bugetului cu 6%, tradusă în termeni reali într-o scădere de 10% din cauza inflaţiei, blocarea posturilor, neplata orelor suplimentare au favorizat exodul personalului medical. S-a ajuns ca numărul de echipaje care asigură asistenţa de urgenţă să fie redus cu peste 30%, a  spus , miercuri, deputatul PC, la o conferinţă de presă.Tudor Ciuhodaru a avertizat ministerul de resort că va face o interpelare în parlament pentru remedierea situaţiei dificile în care se află serviciul de ambulanţă Iaşi."Ne putem aştepta ca pacientul să moară la domiciliu înainte de a ajunge ambulanţa. Voi interpela Ministerul Sănătăţii pentru ca această situaţie să fie remediată", a adăugat el.


    
Deputatul a afirmat că a iniţiat un proiect legislativ care prevede deblocare posturilor din sistem, în acord cu normele europene.În prezent, Serviciul de Ambulanţe Judeţean Iaşi funcţionează cu 491 de angajaţi, din numărul de 515 posturi aprobate, 22 fiind vacante, potrivit Agerpres.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza