Tudor Ciuhodaru, deputat

"Reducerea TVA la 5% pentru medicamente va permite depăşirea crizei arieratelor şi a medicamentelor necesare programelor naţionale de sănătate".

Adăugat: 21 Iulie 2011
Ultima actualizare:21 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită adoptarea de urgenţă a proiectului său legislativ privind reducerea TVA la 5% pentru medicamente.


El susţine că astfel va fi depăşită  criza  arieratelor şi a medicamentelor necesare programelor naţionale de sănătate2.


    
Reprezentantul PC susţine, într-un comunicat de presă, că limitarea bugetului la medicamente înseamnă, de fapt, "condamnarea la moarte a milioane români".
    

"Sistemul de sănătate a fost lovit cumplit în toate palierele sale de competenţa celor ce aplică dictatul în sănătatea românească. După coasa aducătoare de desfiinţări şi comasări de spitale, a venit rândul ca toţi cei care ating medicamentele, de la producători, distribuitori şi până la pacienţi, să fie consideraţi duşmani ai poporului producători de arierate", spune deputatul conservator.
    

Potrivit lui Ciuhodaru, România are cea mai mică rată de compensare a medicamentelor din UE de doar 59%, în timp ce media europeană este de 81%.În schimb, durează de până trei ori mai mult - 1.200 de zile - pentru ca un medicament să intre pe lista de compensate (recordul din UE fiind deţinut de Belgia cu 403 zile), a completat conservatorul.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza