Trei scenarii pentru anul şcolar. Se va îngheța anul?

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul are în vedere trei scenarii pentru anul şcolar.

Adăugat: 23 Martie 2020
Ultima actualizare:23 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, vicepremier
trimite pe mail

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi că Guvernul are în vedere trei scenarii pentru anul şcolar, unul dintre acestea fiind repetarea anului.

Ea a precizat la Radio France International că aşteaptă o analiză de la Ministerul Educaţiei pentru a vedea cum se desfăşoară învăţământul online şi programul teleşcoala, dar că este prematur să se ia o decizie în acest moment.

Raluca Turcan: Sunt trei etape posibile cel puţin din perspectiva mea. Unul ar fi ca anul şcolar să continud şi evaluările să fie aşa cum a fost prevăzute, dar e un scenari destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum.

Ministrul Educaței: Scenariul îngheţării anului şcolar nu este luat în calcul

Ministrul educaţiei, Monica Anisie, a declarat că scenariul îngheţării anului şcolar nu este luat în calcul de autorităţi.

Ea a spus că, în ceea ce îi priveşte pe elevii care trebuie să susţină evaluarea naţională şi bacalaureatul sau pe studenţii care trebuie să îşi dea licenţa, ministerul va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le examinează în situaţia în care se va prelungi starea de urgenţă.

În acest moment se lucrează la mai multe scenarii, urmărindu-se şi ceea ce se întâmplă la nivelul Uniunii Europene, a mai spus Monica Anisie.

Sindicatele din educaţie precizează că până acum nu s-a discutat despre îngheţarea anului şcolar şi cer consultări cu profesorii, părinţii şi elevii înainte de a fi luată orice decizie pe această temă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza