Transportatorii şi deputaţii PNL cer demisia lui Mişu Negriţoiu

Reprezentanţii transportatorilor şi deputaţii liberali din Comisiile de buget-finanţe şi transport au acuzat conducerea ASF că nu s-a implicat în rezolvarea problemei RCA.

Adăugat: 14 Septembrie 2016
Ultima actualizare:14 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Problema asigurărilor auto obligatorii este discutată, astăzi, şi în Comisiile de buget-finanţe şi transport din Camera Deputaţilor, unde a fost audiată conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Situaţia RCA de astăzi a fost generată de liberalizarea pieţei asigurărilor la care România s-a angajat în 2007, a precizat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, în faţa deputaţilor.

El spunea că problema RCA este complexă, iar rezolvarea ei nu ţine doar de competenţa instituţiei.

"ASF-ul, poate eu, personal, puteam să facem mai mult. Dar ceea ce am făcut am făcut ce trebuie. Aveam nevoie să trecem prin aceste două stadii, limitare voluntară, persuasiune şi măsuri de supraveghere şi control", a spus Mişu Negriţoiu.  

Se cere demisia lui Negriţoiu

Prezenţi la discuţii, reprezentanţii transportatorilor au acuzat conducerea ASF că nu s-a implicat în rezolvarea problemei RCA şi au cerut schimbarea conducerii instituţiei. 

"Nu au intervenit cel puţin din ianuarie, de la modificarea acestei norme şi până astăzi şi a fost nevoie să pierdem bani. Dar n-am pierdut doar noi bani, bani a pierdut statul român", a spus ugustin Hagiu, din partea Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

Mai mulţi deputaţi PNL din Comisiile de buget şi transporturi au cerut şi ei demisia lui Mişu Negriţoiu din fruntea ASF.

Printre motivele invocate de aceştia se numără lipsa de eficienţă în activitatea ASF, dar şi faptul că instituţia i-a protejat pe asiguratori în defavoarea asiguraţilor.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza