Transnistria ar vrea alipirea la Federaţia Rusă

Organizaţii civice din Transnistria, regiune pe teritoriul Republicii Moldova, au trimis Dumei de Stat a Federaţiei Ruse o solicitare privind modificarea legislaţiei astfel încât regiunea separatistă să poată intra în componenţa Federaţiei.

Adăugat: 18 Martie 2014
Ultima actualizare:18 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Steagul Transnistriei
trimite pe mail

Potrivit agenţiei ruse ITAR-TASS, care o citează pe şefa serviciului de presă al sovietului suprem transnistrean, Irina Kubanski, o rezoluţie în acest sens a fost adoptată la finalul unei întâlniri dintre deputaţii parlamentului local şi reprezentanţii unor organizaţii de tineret.

Potrivit corespondentului RRA la Chişinău, Mircea Dascaliuc, site-ul de ştiri Publica Moldova scrie că preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, i-a cerut deja preşedintelui Dumei, Serghei Narişkin, să examineze posibilitatea alipirii regiunii transnistrene la Rusia.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei şi le-a calificat drept "contraproductive".

Răspunzând la întrebarea referitoare la solicitarea administraţiei din Transnistria de a se alipi Federaţiei Ruse, preşedintele Republicii Moldova a răspuns:

"În primul rând, am luat cunoştinţă, m-au informat deja că a făcut o astfel de declaraţie aşa-numitul conducător, aşa-numitul soviet suprem al Transnistriei, Burla, mi se pare. Dar, oficial, că acest organ, neconstituţional din punctul de vedere al Republicii Moldova, cum este sovietul suprem al Transnistriei, nu a luat aşa o decizie, nu cunosc. Dar cred eu că astfel de acţiuni sunt contraproductive, ele nu aduc bine Republicii Moldova şi, sunt de părere, chiar şi Federaţiei Ruse. Nu contribuie la păstrarea acelui 'image' internaţional de care se bucura până acum Rusia. Şi dacă va accepta, cred că va fi un pas greşit, din punctul meu de vedere", a subliniat Timofti.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mircea Dascaliuc
Adăugat:
18 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza