Traian Igaş: Reorganizarea fără modernizare constituie un proces incomplet

Ministrul de interne, Traian Igaş, s-a întâlnit sâmbătă, la Botoşani, într-o şedinţă de lucru, cu prefectul Cristian Constantin Roman, subprefectul Silvana Tudorache şi cu şefii structurilor M.A.I. din judeţ.

Adăugat: 16 Aprilie 2011
Ultima actualizare:16 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Igaş, a declarat că reorganizarea în Ministerul Administraţiei şi Internelor este determinată de necesitatea optimizării structurilor din punct de vedere al costurilor.El a subliniat că trebuie  să se răspundă mai bine nevoilor cetăţenilor, să se  reducă rata infracţionalităţii, să crească nivelul de siguranţă, implicit gradul de  încredere al populaţiei în instituţiile statului.


Ministrul de interne a precizat că reorganizarea fără modernizare constituie un proces incomplet, astfel că evaluarea trebuie făcută cu responsabilitate şi profesionalism la toate nivelurile şi în toate domeniile de activitate.


Concluzia discuţiei a fost aceea că accentul va trebui pus, în continuare, pe acele riscuri cu efecte asupra unui număr mare de cetăţeni, în mod deosebit cele care privesc faptele de contrabandă, evaziune fiscală, consumul de substanţe interzise, respectiv droguri şi etnobotanice.


Pe linia siguranţei cetăţenilor în situaţii de urgenţă au fost aduse în discuţie acele direcţii de acţiune şi proiecte concepute pentru a împiedica distrugeri majore generate de fenomenele meteorologice periculoase, prin executarea unor lucrări de apărare, care sunt mai puţin costisitoare decât lucrările de reconstrucţie după producerea unor astfel de situaţii, informează corespondentul RRA.
 Autor:
Gina Poenaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza