Traian Igaş este optimist cu privire la aderarea României la Schengen

Traian Igaş susţine că doar Olanda pare să mai fie reticentă cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.Foto:Agerpres

Adăugat: 8 Septembrie 2011
Ultima actualizare:8 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Concluzia discuţiilor pe care ministrul de interne le-a avut la Bruxelles,  cu responsabilii europeni este că Olanda pare să rămână singura ţară reticentă cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen.

Într-o audiere organizată de grupul popularilor din parlamentul european, ministrul de interne, Traian Igaş a declarat că Germania a acceptat ideea aderării ţării noastre la spaţiul de liberă circulaţiei, dar în etape, cu deschiderea iniţială doar a graniţelor aeriene.

Într-un interviu acordat corespondentului Radio Romania, Traian Igaş a mai spus că ministrul polonez de interne, Jerzy Miller, va pleda săptămâna viitoare, în Olanda, cauza României şi Bulgariei.

Ministrul român a adăugat că se prefigurează ca şi Finlanda, care a manifestat reticenţă faţă de România, să-şi schimbe şi ea poziţia.

"Finlanda, înţeleg că nu mai are niciun fel de rezervă. Îmi spunea, de asemenea, ministrul de interne, Miller, care va fi prezent la Helsinki, tocmai pentru a confirma de acolo aceste lucruri. Şi cred că şi Franţa şi-a schimbat părerea în bine vizavi de România şi vizavi de aderarea României la spaţiul Schengen", a dat asigurări ministrul de interne.

Traian Igaş, a insistat, totodată, că la Consiliul de Justiţie şi Afaceri interne de peste două săptămâni, de la care este aşteptată o decizie cu privire la primirea în spaţiul Schengen, România şi Bulgaria ar trebui tratate cu respect şi fără crearea unor suspiciuni de discriminare.

El a reamintit că toate condiţiile tehnice pentru aderare au fost îndeplinite.Autor:
Carmen Valică
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza