Traian Hristea este noul şef al delegaţiei UE în Kazahstan

Traian Hristea îşi continuă activitatea în cadrul Corpului Diplomatic European, după ce în ultimii patru ani a ocupat postul de şef al Delegaţiei Uniunii Europne în Armenia.

Adăugat: 30 Iulie 2015
Ultima actualizare:30 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Hristea. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Noul şef al delegaţiei Uniunii Europene în Kazahstan este diplomatul român Traian Hristea.

Cu această nouă numire, 14 români activează în Serviciul European de Acţiune Externă, 8 în centrala de la Bruxelles şi 6 în delegaţiile Uniunii Europene.  

Traian Hristea îşi continuă astfel activitatea în cadrul Corpului Diplomatic European, după ce în ultimii patru ani a ocupat postul de şef al Delegaţiei Uniunii Europne în Armenia.

Ca reprezentant al şcolii diplomatice româneşti, el are o vastă experienţă dobândită în timpul activităţii sale în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, completată prin apartenenţa la structura Serviciului European de Acţiune Externă.

Este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1995.

A fost ambasador al României la Kiev în perioada 2005-2010, iar în Centrala Ministerului de Externe a condus Direcţia Prognoză şi Planificare Politică în perioada 2010-2011, şi a fost director al Direcţiei Europa Lărgită şi Republica Moldova, în perioada 2004-2005.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a subliniat că acestă numire este o dovadă a recunoaşterii expertizei diplomaţiei româneşti pe spaţiul estic şi nu numai.

În plus, ea confirmă eforturile constante ale Ministerului român de Externe pentru o pregătire adecvată a diplomaţilor în vederea unei reprezentări de succes în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, precum şi campania politico-diplomatică activă desfăşurată permanent în vederea promovării diplomaţilor români la toate nivelurile decizionale ale serviciului.

Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat că va continua demersurile pentru promovarea candidaturilor naţionale în cadrul acestei structuri, cu scopul de a asigura o prezenţă semnificativă a României pe măsura expertizei înalte pe care diplomaţii români o deţin în diferite domenii de interes major de pe agenda Uniunii.

Între Uniunea Europeană şi Kazahstan s-a înfiinţat un parteneriat încă de la proclamarea independenţei acestei ţări, iar de atunci dialogul între cele două părţi s-a extins continuu.

În primii ani de cooperare, colaborarea era axată pe comerţ şi investiţii, dar începând cu anul 2002 s-a extins la tot mai multe domenii, cum ar fi: energia, transporturile, justiţia, afacerile interne, dar şi dialoguri politice pe teme de interes comun.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza