Traian Băsescu, urmărit penal în dosarul răpirii jurnaliştilor

Dosarul penal privind răpirea jurnaliştilor în Irak, în care este implicat fostul preşedinte Traian Băsescu, a fost redeschis.

Adăugat: 30 Octombrie 2015
Ultima actualizare:30 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail

UPDATE Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, astăzi, că nu îl surprinde decizia Judecătoriei Sectorului 5, de redeschidere a dosarului răpirii jurnaliştilor români în Irak.

El a declarat la un post privat de televiziune că aşteaptă să fie chemat pentru a da o declaraţie în acest caz.

Întrebat dacă statul român a plătit pentru jurnaliştii români răpiţi în Irak, Traian Băsescu a precizat că nu are dreptul să facă niciun fel de declaraţii în acest sens pentru că dosarul este secretizat de SRI şi SIE.

Judecătoria Sectorului 5 confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de fostul preşedinte Traian Băsescu în dosarul privind răpirea jurnaliştilor în Irak.

Cererea a fost făcută de Parchetul General, magistraţii au constatat că a rămas făra obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de Vasile Blaga.

Potrivit redactorului Radio România Actualităţi, Diana Surdu, dosarul a fost redeschis în urma unei plângeri penale din 2012 a fostului lider PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Acesta susţinea că Traian Băsescu şi Vasile Blaga şi-ar fi însuşit o parte din suma destinată răscumpărării jurnaliştilor răpiţi în Irak.

Fostul şef al statului a afirmat că nu s-a plătit de către autorităţile române niciun ban pentru readucerea în ţară a ziariştilor.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza