Traian Băsescu, urmărit penal

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj pentru afirmaţii pe care le-a făcut în timpul mandatului de şef al statului.

Adăugat: 19 Martie 2015
Ultima actualizare:19 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail

Băsescu s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

Nu a făcut declaraţii presei, însă s-a referit la acest subiect mai târziu, când a ieşit de la sediul Partidul Mişcarea Populară şi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. 

"Am vrut să vorbesc cu procurorul de caz, însă am constatat, şi unii şi alţii, că nu ştim ce este în dosar. Adică şi eu şi avocaţii. Şi nu se putea vorbi fără să ştii ce este în dosar. Avocaţii studiază dosarul şi când mă va invita din nou, mă voi duce în cunoştinţă de cauză, pentru că eu nu ştiu ce este în dosar", a spus Băsescu.  

Obiectul dosarului ţine de o serie de declaraţii făcute de Traian Băsescu în urmă cu un an, în timpul unei emisiuni televizate.

Şeful statului s-a referit, atunci, la Gabriela Firea şi la soţul ei, primarul oraşului Voluntari.

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a afirmat, că declaraţiile fostului preşedinte nu pot fi considerate simple speculaţii politice. 

"A fost presiune psihică pe care domnia sa a dorit să o exercite asupra mea, în calitate de membru şi cumunicator al Comisiei de anchetă Nana, în care era vizată şi parte din familia domniei sale, consideră că intenţia sa a fost clară, aceea de a ameninţa şi şantaja un senator al României şi de a ulimi un cetăţean al acestei ţări", a declarat Gabriela Firea.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza