Traian Băsescu trage un semnal de alarmă şi cere Guvernului să se trezească

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, miercuri, şantierul tronsonului de autostradă Arad - Nădlac, afirmând că ceea ce se întâmplă acolo este o proastă guvernare şi că trage un semnal de alarmă către guvern "să se trezească".

Adăugat: 7 August 2013
Ultima actualizare:7 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Traian Băsescu a survolat cu elicopterul şantierul autostrăzii Arad-Nădlac, şi a constatat  că acesta "este o dovadă de proastă guvernare", amintind că autostrada trebuia finalizată în aprilie acest an, şi că lucrările au fost oprite în noiembrie 2012 din cauză că firma constructoare a intrat în insolvenţă.

"Văzând din elicopter şantierul acestei autostrăzi, care din câte ştiu trebuia finalizată în aprilie 2013, nu pot spune altceva decât că aceasta este o dovadă de proastă guvernare. Nu pot înţelege din ce cauză nu s-a găsit încă un constructor pentru tronsonul Pecica-Nădlac unde lucrările au fost sistate din noiembrie 2012 şi, de asemenea, nu pot înţelege de ce au fost sistate lucrările pe tronsonul Arad-Pecica în urmă cu câteva săptămâni, din cauză că firma constructoare a intrat în insolvenţă", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele şi-a motivat prezenţa pe acel tronson de autostradă afirmând că a auzit că s-au oprit lucrările la acest tronson de autostradă şi  că a venit să vadă care este situaţia.

Acesta a susţinut că ce se întâmplă pe acest tronson este o expresie şi o emblemă a neputinţei, adică a proastei guvernări şi subliniind că vrea să tragă un semnal de alarmă către guvern să se trezească.

Preşedintele a mai spus că este inadmisibil modul în care Guvernul a stabilit priorităţile, uitând că vara lucrează constructorii, dar, în schimb, mărind taxele.

"Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupam de alte trăznăi. Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce inseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar, şi de bani europeni (...) Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească", a afirmat Băsescu.

Construirea lotului II al austostrăzii Nădlac - Arad, cuprins între Pecica şi Arad, a fost oprită cu puţin timp înainte de finalizare, astfel că există asfalt pe 80% din traseu, şoferii fiind opriţi să circule de bariere şi echipe de agenţi de pază.

Şantierul la lotul II al autostrăzii Nădlac - Arad a fost închis după falimentul Alpine Bau şi a lăsat fără locuri de muncă aproximativ 600 de oameni doar din oraşul arădean Pecica.

Aici există şi firme care au recuperat sute de mii de lei de la firma respectivă sau de la subcontractori.n acest caz.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alice Moldovan
Adăugat:
7 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza