Traian Băsescu susţine modelul unic de administrare a spaţiului comunitar

Prezent sîmbătă, la Sibiu, preşedintele PMP, Traian Băsescu a pledat pentru susţinerea unui model unic de administrare a spaţiului comunitar.

Adăugat: 10 Aprilie 2016
Ultima actualizare:10 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele PMP
trimite pe mail

Băsescu consideră că la nivelul Uniunii Europene este nevoie de accelerarea procesului de integrare a statelor membre într-un model unic de administrare a spaţiului comunitar.

Potrivit liderului Partidului Mişcarea Populară, situaţia în cazul migranţilor ar fi fost "cu totul alta" în cazul în care ar fi existat o o poliţie de frontieră unică a Uniunii Europene


"Cu totul alta ar fi fost situaţia migraţiei ilegale, dacă am fi avut o poliţie de frontieră unică a Uniunii Europene. Dacă Serviciile de informaţii erau integrate şi puneau informaţia la un loc, nu se întâmpla nici atentatul de la Paris, nici cel de la Bruxelles, şi nici cele viitoare. Acest proces de integrare care este stopat deja, de ani buni, trebuie reluat şi trebuie accelerat, dacă vrem să avem pace în Europa", a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai subliniat că factura pentru crearea unei Uniuni Europene tot mai integrate, va trebui achitată de ţările bogate de pe continent.Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza