Traian Băsescu susţine că premierul desemnat nu are experienţă politică

La Cotroceni au avut loc ultimele consultări cu formaţiuniule parlamentare, înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe dacă acceptă propunerea PSD-ALDE, Sevil Shhaideh, pentru postul de premier.

Adăugat: 22 Decembrie 2016
Ultima actualizare:22 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, preşedintele PMP
trimite pe mail

 Şeful statului a avut astăzi discuţii cu liderii PMP, iar fostul preşedinte Traian Băsescu a avut chiar şi o contrapropunere de premier.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, consideră că runda de consultări cu şeful statului nu a fost inutilă.

El a precizat că PMP şi-a făcut datoria ca formaţiune politică aflată în opoziţie şi a venit în faţa preşedintelui României cu o propunere pentru funcţia de prim-ministru: deputatul Eugen Tomac.

Despre Sevil Shhaideh, propunerea coaliţiei PSD-ALDE, liderul PMP a spus că are o reputaţie profesională excepţională, însă este fără experienţă politică.

"Reputaţia profesională a domniei sale este excepţională în comunitate. Am avut acces mult mai uşor pentru că, aşa cum ştiţi, am fini tătari. În acelaşi timp, doamna are o experienţă politică zero. Nu este conectată la nucleul dur decizional al PSD-ului şi, din acest motiv, cred că riscul să fie doar o faţadă pentru domnul Dragnea şi oamenii puternici din PSD este major", a spus Băsescu.

La consultări se află acum reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale, care încheie aceste discuţii ale preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii partidelor parlamentare în vederea desemnării premierului.

Se aşteaptă ca şeful statului să anunţe dacă o va desemna pe Sevil Shhaideh să formeze noul guvern.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
22 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza