Traian Băsescu şi Vasile Blaga, audiaţi de Instanţa Supremă

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi copreşedintele PNL Vasile Blaga s-au prezentat joi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a făcut plângere împotriva celor doi.

Adăugat: 6 August 2015
Ultima actualizare:6 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva Vasile Blaga, stânga şi Traian Băsescu
trimite pe mail

Preşedintele PRM, fostul europarlamentar şi senator, Corneliu Vadim Tudor susţine că răpirea jurnaliştilor români în Irak din 2005 ar fi fost o înscenare.

La intrarea în sediul instanţei, Vasile Blaga a spus că nu are emoţii şi că va da o declaraţie în acest caz dacă judecătorii vor cere acest lucru, transmite Agerpres.
 
Vasile Blaga a afirmat că nu ştie ce conţine plângerea depusă de Corneliu Vadim Tudor şi că a primit miercuri o citaţie pentru a veni în instanţă.
 
La  rândul său, fostul preşedinte Băsescu a declarat că nu are nicio emoţie în legătură cu aceste audieri şi că este vremea "delatorilor".
 
Pe 28 mai, magistraţii de la Judecătoria sectorului 5 au decis că nu este de competenţa acestei instanţe să judece cererea Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu în legătură cu răpirea jurnaliştilor români în Irak.
 
Judecătoria sectorului 5 şi-a declinat competenţa în acest caz şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza