Traian Băsescu: Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică

Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu a dat informaţii din dosarul Microsoft, aşa cum a sugerat un judecător, ci doar a făcut o apreciere asupra situaţiei unor foşti miniştri acuzaţi de corupţie sau abuz în serviciu.

Adăugat: 9 Octombrie 2014
Ultima actualizare:9 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

LIVE TEXT: "Se pare ca sunt magistraţi care ţin neaparat să facă politica şi au ajuns să o facă şi mai prost decât o facem noi politicienii".

"Am înţeles că un domn magistrat a considerat că am afectat Justiţia pentru că aş fi dat date din dosar".

"Domnul magistrat minte. Îmi menţin integral declaraţia făcută când am anunţat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci fosti ministri".

"Ce l-o fi deranjat pe dl magistrat? Faptul că am apreciat, iar asta rezultă din comunicatul DNA, că sunt foşti miniştri care au luat bani şi foloase necuvenite - Andronescu, Sandu, Tănăsescu - şi sunt alţi foşti miniştri care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, nimeni nesuspectându-i că ar fi încasat bani, cel puţin la ora comunicatului".

"Când am spus că sunt miniştri care nu sunt suspectaţi că au luat bani mă refeream la Funeriu şi Vreme".

"Din punctul meu de vedere, ancheta poate să continue şi cred că orice întârziere a Parlamentului e dăunătoare pentru credibilitatea sa".

"Vă mai dau un element. Am văzut că declaraţii din dosar au apărut în saţiul public, ca cea a lui Florică. Vă pot spune că, în ceea ce priveşte recuperarea sumelor, parte din conturi sunt blocate în străinătate".

"Domnul magistrat trebuie să ştie că preşedintele nu are doar o sursă de informaţie".

"Am avut această informaţie din o cu totul altă sursă. Nu am divulgat conţinutul dosarului".

"Am mai spus că dl. Bittner nu a fost anchetat, nu a dat nicio declaraţie. Îmi menţin declaraţia şi acest lucru nu e in dosar".

"Am răspuns unui joc care se făcea în mass-media de oameni mai mult sau mai puţin binevoitori care voiau să protejeze adevăraţii denunţători punând în spatele unuia care nu avea nicio implicare în dosar".

"De fapt, era o grupare de politicieni şi ziarişti care aveau ca obiectiv să-i acopere pe cei care au făcut denunţurile".

"Cu ce l-a deranjat pe dl magistrat, că aceasta informaţie nu există în dosarul primit de la DNA"?

"L-am sunat pe dl presedinte al CSM, l-am informat asupra punctului meu de vedere şi spun public - dacă e vreun magistrat in CSM care vrea să faca politica, intră frate cinstit în politică şi nu ai decât să faci politică atata câtă vrei si te pricepi".

"Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât sa discrediteze instituţia pe care nu poate nimeni sa-mi reproseze ca nu am aparat-o, dupa ce a devenit o institutie funcţională".

"Nu puteam sa trec peste acest incident pe care îl consider de nedorit şi este nu neapărat un avertisment, o rugăminte, dacă sunt judecători membri in CSM, procurori sau judecători care vor sa facă politică să intre în politică".

"Eu afirmaţiile de acest gen nu le fac niciodata divulgând secrete din dosare penale dar nu mă poate opri dl magistrat sa utilizez informaţie şi din alte surse".

"Azi s-a făcut un abuz împotriva preşedintelui României. Nu e primul. Dacă se mai repetă, voi reacţiona, pentru că nu am nicio plăcere să văd mari dezbateri pe TV în care politruci îl pun pe preşedinte pe picior de egalitate cu Ponta, în exercitarea de presini asupra Justiţiei".

Despre atacarea la CCR a articolului privind independenţa Justiţiei

"Referitor la Art. 276 Cod Penal: Din păcate, Parlamentul şi-a menţinut poziţia, Guvernul a încuviinţat abrogarea articolului. Atac legea la CCR".

"Motivul fundamental e legat de independenţa justiţiei. Avem cazuri pe care le trăim cu ochii noştri, campaniile furibunde duse de trustul Intact împotriva procurorilor, declaraţiile unora din dubă... Menţinerea acestui articol pentru independenţa justiţiei este necesară".

Despre înlocuitorul pentru ministrul Culturii

"Aştept de 3 luni un înlocuitor pentru ministrul Culturii".

"Constat că Guvernul nu face nici măcar gestul minimal, de a desemna un ministru interimar la Cultură dintre membrii Guvernului".

"Am semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor. Niciodată nu am avut atâta răbdare cu un guvern ca în cazul Hunor. Cred că s-a întrecut măsura"!.

"Mai bine rezolvai problema "Cuminţeniei pământului". Ce însemnau 20 mil. de dolari cu care să se negocieze cu proprietarii preluarea de către statul român a statuii"?

"Aici Guvernul greşeşte contestând inutil şi fără acte prin care se poate proba că statul român ar fi plătit vreodată statuia".

"Apropo de contracte de asfaltare, un sfat: dragi primari, primiţi bani cu nemiluita, plătiţi datori şi nu vă apucaţi să faceţi nefăcute cu ei pentru că vedeţi ce vine! E bine să nu vă bucuraţi că aţi primit banii pe care nu-i puteţi cheltui legal".

Despre Legea personalului aeronautic

"Referitor la legea specială legată de pensionarea personalului aeronautic".

"Aşa cum arată Guvernul care e împotriva adoptării acestei legi legea creează o mare discriminare între transportatori. Retrimit legea înapoi la Parlament, cu două variante: 1. Guvernul să anunţe sursele de finanţare a legii, 2. să elimine caracterul discriminator sau să fie lăsată legea aşa".

Despre Lukoil

"Nu discut abordări dâmboviţene, ci doar presiunea făcută de un lider al companiei împotriva procurorilor şi a Guvernului României. E inadmisibilă"!

"Dacă mâine LUKOIL va stabii să nu reia producţia, cer Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti".

"În momentul acesta, Guvernul ar trebui să fie pregătit să plătească preţul cu care a vâândut-o, să fie pregătit tehnic să o preia în operare".

"Dacă, bazat pe presiune, care îmi pare o abordare de tip putinian - aşa ceva face Putin în ţară - comportamentul nostru trebuie sp fie pe înţelesul ruşilor şi trebuie să ne comportăm la fel".

"LUKOIL trebuie să se gândească să dispară de tot de pe piaţa românească dacă aceasta este abordarea. Trebuie să hotărască: respectă legile statului român, dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo! Nu poate face acest tip de presiune pe justiţia din România".Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza