Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetăţenia Republicii Moldova

Judecătoria Chişinău a respins ca nefondată cererea fostului preşedinte al României de anulare a decretului lui Igor Dodon de acum un an privind retragerea cetăţeniei sale moldoveneşti.

Adăugat: 23 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul președinte al României
trimite pe mail

Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetăţenia Republicii Moldova.

Judecătoria Chişinău a respins ca nefondată cererea fostului preşedinte al României de anulare a decretului lui Igor Dodon de acum un an privind retragerea cetăţeniei sale moldoveneşti.

Acesta a fost unul dintre primele decrete pe care le-a semnat Igor Dodon în calitate de preşedinte al Republicii Moldova.

Avocatul fostului lider de la Cotroceni a anunţat că a contestat hotărârea de astăzi a instanţei.

Fostul preşedinte al României a fost prezent la şedinţa de judecată, însă nu a dorit să comenteze decizia instanţei de la Chişinău prin care i-a fost respinsă cererea de anulare a decretului lui Igor Dodon de retragere a cetăţeniei moldoveneşti.

Reprezentantul Preşedinţiei de la Chişinău, Maxim Lebedinschi, a declarat că decizia de a-i retrage cetăţenia lui Traian Băsescu nu ar fi una politică, ci că ar fi argumentată prin faptul că fostul preşedinte român ar fi ascuns date referitoare la punerea sa sub urmărire penală.

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a anunţat la câteva ore după pronunţarea hotărârii că a făcut apel la Instanţa Superioară, Deocamdată nu a fost făcută publică hotărârea motivată a Judecătoriei Buiucani, a declarat pentru Radio Chişinău avocatul fostului preşedinte român.

Amintim că Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu la începutul anului trecut.

În opinia acestuia, fostul preşedinte Nicolae Timofte ar fi încălcat legea câbnd a semnat decretul de acordare a cetăţeniei soţilor Băsescu, în iunie 2016.

Între timp, Traian Băsescu a fost ales în funcţia de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, iar unele surse afirmă că ar putea participa la algereile parlamentare din acest an, dacă îşi va redobândi cetăţenia.Autor:
Natalia Zaharescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza