Traian Băsescu, pus sub acuzare în dosarul Firea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus oficial astăzi sub acuzare pentru şantaj în dosarul care a pornit de la sesizarea senatoarei Gabriela Firea.

Adăugat: 18 Martie 2015
Ultima actualizare:18 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail

UPDATE Procurorul de caz i-a adus la cunoştinţă acuzaţia în timpul unei audieri care a durat cu puţin peste 20 de minute.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat astăzi, în jurul orei 11.00, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de ameninţare şi şantaj.

Traian Băsescu a plecat de la Parchetul General, după ce a stat aproximativ 30 de minute, fără a face declaraţii presei nici la sosire, nici la ieşirea Parchetului General.

De menţionat că în faţa Parchetului General, un grup de protestatari au scandat lozinci anti-Băsescu şi au fluturat pancarte.

La Parchet a fost prezent şi avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, care a declarat că Traian Băsescu s-a comportat în faţa procurorilor normal, ca orice suspect.

În acest dosar Traian Băsescu, are calitatea de suspect, după cum a arătat el însuşi.

"Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect", preciza luni Traian Băsescu.

Fostul preşedinte susţinea la aceea dată, că, în privinţa acuzaţiilor formulate de Gabriela Firea, Curtea Constituţională a dat o decizie.

'"În ceea ce mă priveşte, tot doamna asta a făcut o plângere la Curtea Constituţională pentru declaraţiile mele. Şi din câte ştiu, Curtea Constituţională i-a explicat că preşedintele este liber să facă orice declaraţie politică în timpul mandatului şi are aceeaşi libertate ca şi parlamentarii", a  spus Băsescu, citat de Agerpres.

Gabriela Firea, senator PSD a depus, în aprilie, anul trecut, o plângere penală, după ce fostul preşedinte i s-a adresat într-o emisiune de televiziune, avertizând-o că este posibil ca "într-o zi, să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu este atentă".

Cercetarea în dosar a fost reluată din momentul în care Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte şi nu a mai beneficiat de imunitate.

Gabriela Firea consideră că intenţia fostului preşedinte Traian Băsescu a fost clară, de a ameninţa şi şantaja un senator al României şi de a umili un cetăţean al ţării.

Senatorul social democrat a mai spus cu puţin timp în urmă că se va prezenta în continuare în faţa procurorilor, unde va susţine că declaraţiile fostului preşedinte în privinţa sa nu pot fi considerate simple speculaţii politice, informează redactorul RRA, Alina StănuţăAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza