Traian Băsescu, preşedintele României

"Când se aduce în spaţiul public ideea că un şef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autorităţile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine României".

Adăugat: 7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:7 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fostul preşedinte al României
trimite pe mail

Fostul preşedinte Traian Băsecu s-a prezentat în această dimineaţă la Judecătoria sectorului 5, unde a fost citat în la cererea Parchetului General, de confirmare a redeschiderii urmării penale în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

Dosarul s-a constituit în urma unei plângeri a lui Corneliu Vadim Tudor, în care acuza pe fostul şef al statului şi pe preşedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga , că şi-ar fi însuşit o parte din banii de răscumpărare plătiţi de statul român pentru eliberarea celor 3 ziarişti răpiţi în 2005.

Acesta îl mai acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak şi suma reală plătită răpitorilor .

La intrarea în Judecătorie, Traian Băsescu a făcut scurte declaraţii:

"Să se deschidă dosarul şi să ne lămurim. Eu am calitatea de intimat, adică de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul pe urmă. În orice caz, după părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România. Când se aduce în spaţiul public ideea că un şef de stat, în colaborare cu un general american, au putut să fure bani, iar autorităţile române fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine României", a spus fostul preşedinte.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza