Traian Băsescu, preşedintele României

"Împiedicarea aderării României la Schengen începe să fie percepută în unele segmente ale societăţii drept o expresie a disponibilităţii unor state membre de a ignora reguli consemnate în Tratate".

Adăugat: 15 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti,  care a avut loc, miercuri, preşedintele Traian Băsescu s-a referit şi la tratatul de aderare a României la Spaţiul Schengen despre care a afirmat că nu prezintă condiţionări legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Împiedicarea aderării României la Schengen începe să fie percepută în unele segmente ale societăţii drept o expresie a disponibilităţii unor state membre de a ignora reguli consemnate în Tratate. Tratatul de aderare a României, care a fost ratificat de toate statele membre, nu prezintă condiţionări legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare în perspectiva aderării la spaţiul Schengen. România a acceptat un timp aceste condiţionări, dar este timpul să ne apropiem de un capăt", a atras atenţia preşedintele.

În opinia lui Traian Băsescu, România a fost mereu partizanul organizării societăţii internaţionale după reguli, dar, cu toate acestea "în faţa unor astfel de agresiuni din partea unor parteneri europeni, devine dificil de susţinut că limitele acţiunilor noastre politice există şi că ele sunt consacrate juridic".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza