Traian Băsescu mizează pe "electoralul băsist" şi pe nemulţumiţii de PSD şi PNL

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a mers, la Tulcea, pentru a fi alături de candidaţii formaţiunii.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corespondentul RRA Irinel Călin, informează că Traian Băsescu a făcut un apel către alegători să vină la vot. 

"Pe electorat mizez? Sunt câteva categorii: prima categorie este electoratul băsist. Acum a ajuns să fie o categorie de electorat. A doua categorie de electorat pe care îndrăznesc să mizez şi să o chem la vot este electoratul dezamăgit de partidele tranziţiei şi indiferent că au votat PSD sau PNL să vină la vot pe data de 5 şi să voteze PMP", a îndemnat fostul preşedinte al României.   

Tăriceanu îndeamnă consultarea electoratului în toate problemele

Toţi aleşii ALDE vor avea obligaţia să se consulte, pe durata mandatului, cu cetăţenii, pentru a afla ce doresc şi ce probleme au.

Este mesajul pe care copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, l-a transmis candidaţilor din judeţul Dolj. 

"De multe ori primarii se angajează în nişte proiecte mari care sunt criticate de cetăţeni, dar nu se poate în patru ani de zile să conduci un oraş în dispreţul electoratului, fără să-l consulţi, fără să ţii seama de punctul lui de vedere şi punctul de vedere al ectoratului nu înseamnă am discutat cu un grup de oameni ici şi colo şi dincolo. Înseamnă o consultare în care primarul se adresează cetăţenilor, prezintă proiectul pe care doreşte să-l facă şi cetăţenii îşi spun părerea despre acest proiect", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, citat de  Florin Firu.

Ecaterina Andronescu: Educaţia şi Sănătatea, pe primul loc

Aflată la Iaşi, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD, le-a recomandat candidaţilor social democraţi  să pună accent, în discuţiile cu oamenii,  pe educaţie şi sănătate. 

"Ideea referitoare la programele cu care candidaţii noştri merg în campanie a fost să fie realiste, să poată să fie îndeplinite proiectele pe care candidaţii le cuprind în aceste programe. Din punctul meu de vedere, întotdeauna îi rog pe primari, pe cadidaţii la primar sau la consiliile judeţene să treacă pe primul loc educaţia. Educaţia şi sănătatea mi se par fără îndoială domeniile cele mai importante pentru orice societate", considerp Ecaterina Andronescu.  Declaraţie consemnată de colegii  de la Radio Iaşi    

Lucia Varga, vicepreşedinte PNL, a mers la Constanţa pentru a fi alături de candidaţii PNL.

Ea a făcut un apel către constănţeni să aibă încredere în candidaţii liberali şi să le acorde votul duminică, 5 iunie. 

"De ce s-a putut la Arad, la Cluj, la Timişoara? Ce au avut aceşti oameni în comun? O administraţie de dreapta liberală care a fost deschisă către investiţii, preocupată de învăţământ, de aspectele sociale care a folosit banul public în mod transparent. Îmi doresc să avem în Constanţa o administraţie liberală pentru binele cetăţenilor. Aveţi curajul şi daţi încrederea echipei liberale", a îndemnat ea.    

Kovács Richard - candidat UDMR pentru un post de consilier local în Baia Mare, spune că a comunicat, permanent, cu cetăţenii, în această campanie şi că discuţiile vor continua şi după alegeri. 

"Nu trebuie să ne tememe de oameni, oamenii ne comunică. Nu trebuie să ne temem nici de criticile pe care ni le aduc oamenii. Criticile uneori sunt chiar întemeiate şi atunci când sunt întemeiate omul politic trebuie să înveţe din aceste critici şi trebuie să înveţe ca să-şi îndrepte deciziile luate în diferitele foruri unde îşi reprezintă electoratul", a afirmat reprezentantul RRA. Declaraţie consemnată de corespondentul RRA Adrian Marchiş.

Agenda electorală a zilei

Candidaţii la alegerile locale din 5 iunie şi susţinătorii acestora îşi continuă acţiunile electorale.

►Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, se va afla la Brăila, alături de candidaţii partidului.

►La Giurgiu, Dâmboviţa şi apoi la Piteşti va ajunge preşedintele PSD, Liviu Dragnea, iar fostul lider social democrat Victor Ponta va merge la Piatra Neamţ, pentru a susţine candidaţii PSD.

► UDMR are programate conferinţe de presă la Reşiţa şi Baia Mare.

►Tot la Reşita, se va afla şi vicepreşdintele ALDE, Varujan Vosganian.

►Candidaţii PNL Sălaj vor susţine o conferinţă de presă, iar la Cluj, preşedintele PSRO, Mircea Geoană are, de la această oră, întâlnire cu presa. Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza