Traian Băsescu la ieșirea de la Parchet: Mă apăr şi voi continua să mă apăr

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la ieşirea de la Parchetul General, că nu a făcut decât să se apere, în dosarul în care este urmărit penal pentru infracţiunea de ameninţare.

Adăugat: 11 Septembrie 2015
Ultima actualizare:11 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, fost președinte al României
trimite pe mail

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, s-a prezentat astăzi, din nou, la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru infracţiunea de ameninţare, în legătură cu afirmaţiile sale la adresa senatoarei PSD, Gabriela Firea.

La ieşirea de la audieri, Traian Băsescu a declarat că nu a făcut decât să se apere.

"Nu am făcut decât un lucru simplu. Mă apăr şi voi continua să mă apăr", a spus Băsescu la ieşirea de la Parchetul General.

Avocatul lui Traian Băsescu a precizat că fostul şef al statului nu se consideră vinovat.

"A făcut o declaraţie, s-a apărat şi şi-a reafirmat poziţia că este nevinovat cu privire la fapta pentru care este acuzat în cazul de faţă ameninţarea. (...) Nu se teme (n.r. - de dosar), nu se teme de justiţie", a afirmat apărătorul lui Băsescu.

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat  la ieşirea din sediul Parchetului General, că Traian Băsescu încearcă ''să tragă de timp'', să găsească o modalitate pentru a amâna soluţionarea acestui dosar, precizând că s-a solicitat o confruntare cu senatoarea PSD.

De la șantaj la amenințare

În urmă cu o săptămână, procurorii i-au schimbat lui Traian Băsescu încadrarea în dosarul în care este urmărit penal din infracţiunea de 'şantaj', în cea de 'ameninţare'.

Reamintim că, în aprilie 2014, în cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele de-atunci, Traian Băsescu, s-a referit la o posibilă încălcare a legii de către soţul senatorului PSD Gabriela Firea, care este primar al comunei Voluntari.

Conform Codului Penal, infracţiunea de ameninţare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza